Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας οικοδομικών συνεταιρισμών

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας οικοδομικών συνεταιρισμών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Στον χώρο των χιλίων στρεμμάτων στον δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα που έχει χαρακτηρισθεί «για την οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών του Ν751/1948

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη των Οικοδομικών Συνεταιρισμών των πολεμιστών της δεκαετίας 1940, «Παύλος Μελάς» και «Νέο Πανόραμα» στον χώρο των χιλίων στρεμμάτων (στον δρόμο από Θέρμη προς Πανόραμα) που έχει χαρακτηρισθεί «για την οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών του Ν751/1948».

Σύμφωνα με τους Συνεταιρισμούς, το 1948 η Ελληνική Πολιτεία, με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων που έγινε νόμος (Ν751/1948), αναγνωρίζοντας την προσφορά των πολεμιστών στην πατρίδα, αποφάσισε να δώσει ένα οικόπεδο για την οικιστική αποκατάσταση των τότε πολεμιστών. Το 1957, άλλωστε, η Ελληνική κυβέρνηση με απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας διέθεσε χίλια περίπου στρέμματα στο χερσολίβαδο 49 Α του Πανοράματος Θεσσαλονίκης το οποίο καταγράφηκε στο Εθνικό Κτηματολόγιο για την οικιστική αποκατάσταση των πολεμιστών αλλά δεν αποδόθηκε ακόμα.

Τα μέλη και οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση ότι σε περίπου 220 πολεμιστές εφαρμόσθηκε μερικώς ο Νόμος 751/1948, και υπάρχει σήμερα ο συνοικισμός «Ν751». Ωστόσο δεν έχουν ακόμη δικαιωθεί οι δικαιούχοι απόγονοι των εναπομεινάντων 248 πολεμιστών. Σε μια συμβολική κίνηση, οι απόγονοι των πολεμιστών αυτών στόλισαν ένα από τα υπάρχοντα φυτά στην περιοχή των χιλίων στρεμμάτων, ως μια μορφή «Χριστουγεννιάτικου δένδρου». Αίτημά τους είναι η εφαρμογή της απόφασης της Ελληνικής Πολιτείας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
RYANAIR: «Άνοιξε» εισιτήρια από 15 ευρώ για 17 πτήσεις από Θεσσαλονίκη

Παππάς: Οικονομική πολιτική με ρεκόρ 27ετίας σε φόρους και συμπίεση μισθών