Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Υγειονομική βόμβα» τα σκουπίδια – Καλύτερη εικόνα σε 1 μήνα

Δέσμευση Αγγελούδη για καλύτερη εικόνα στο ζήτημα της αποκομιδής σκουπιδιών στο δήμο Θεσσαλονίκης

“Το θέμα των σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη είναι μία υγειονομική βόμβα που προκαλεί θλίψη”, τόνισε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, που παραχώρησε στην εκπομπή “Τριτολογίες” στο ERTNEWS και τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, “είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη στον δήμο, η οποία επιτείνεται ως προς το αποτέλεσμα, από το γεγονός ότι δεν έχουμε μία εγκράτεια και μία παιδεία ως πολίτες, ενώ τη μεγάλη ευθύνη για την αποκομιδή την έχει η εκάστοτε δημοτική αρχή.”

Όπως υποσχέθηκε ο δήμαρχος, σε έναν μήνα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη με τα σκουπίδια στην πόλη, ενώ έχουν μπει μπροστά πάρα πολλά ικανά στελέχη, τα οποία θα ασχοληθούν με ένα δύσκολο πρόβλημα, με την έννοια ότι πρώτα πρέπει να γίνουν όλα αυτά που πρέπει μέχρι να βρεθεί η τελική λύση.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανάκια που είναι σταθμευμένα στα πεζοδρόμια αλλά και αυτούς που έχουν αντικαταστήσει τον δρόμο με το πεζοδρόμιο, υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει δίκυκλο, το οποίο θα είναι πάνω στο πεζοδρόμιο και δεν θα του αφήνει κλήση η δημοτική αστυνομία.

 

Αγγελούδης για ΔΕΘ

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να σταματήσει να είναι η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων, τόνισε ο κ. Αγγελούδης, αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΘ. Υπάρχουν δύο απόψεις, η πρώτη είναι η ΔΕΘ να πάει στη Σίνδο και να γίνει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο και η δεύτερη, η πιο ορθολογική προσέγγιση που λέει ναι στο μητροπολιτικό πάρκο, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά στρέμματα πρασίνου στον υφιστάμενο χώρο, θα ενώνεται με τις εκτάσεις της Αγίας Φωτεινής και του Γ’ Σώματος Στρατού και από την άλλη, να υπάρξει μία εκθεσιακή δραστηριότητα και, αν χρειάζεται η ανάπτυξη αυτής, τότε θα χρησιμοποιηθούν χώροι απέναντι από το αεροδρόμιο προς την κατεύθυνση μίας καλύτερης αναπτυξιακής προοπτικής.

“Το κέντρο της πόλης έχει ανάγκη από έναν μεγάλο χώρο πρασίνου, η έκθεση είναι συνυφασμένη με την ιστορία και με το κέντρο αλλά έχει παραπήγματα, θέλουμε ανάπλαση αλλά όχι στο επίπεδο της υπερβολής όσον αφορά τις κτηριακές υποδομές”, ανέφερε ο δήμαρχος.

“Θα ήθελα στο άμεσο διάστημα να επιστρέψουμε σε μία κανονική καθημερινότητα, θέλω να δουλέψω για να αποκατασταθεί η σχέση με αυτό που λέγεται κανονικότητα και καθημερινότητα και οι συμπολίτες μου να ζουν σε μία πόλη που θα τους κάνει ευτυχισμένους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα σημεία που μπορούν να απογειώσουν τη Θεσσαλονίκη, τα οποία, όπως είπε, είναι ο τουρισμός, η ανάπτυξη με επίκεντρο τον ΟΛΘ, καθώς και η διατήρηση και η εξέλιξη όσων έχουν ήδη δημιουργηθεί με τις καινοτόμες προσπάθειες και τις νέες εταιρείες, αλλά σε μία μαζικότερη και πιο ποιοτική εκδοχή ώστε να διατηρήσει η πόλη την πολυσυλλεκτικότητα και τον πολύχρωμο χαρακτήρα της.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή με το νεκρό βρέφος στην Κω: Πνίγηκε από φαγητό - Δεν κακοποιήθηκε
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός πιθανότατα από τηγανιτές πατάτες που κατανάλωσε, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση
Ανατροπή με το νεκρό βρέφος στην Κω: Πνίγηκε από φαγητό - Δεν κακοποιήθηκε