Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Πού ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι - Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία

Θεσσαλονίκη: Πού ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι - Έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα οι δομές του δήμου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών, πρόκειται να λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο, από Σάββατο 20/1/2024 μέχρι και τη Δευτέρα 22/1/2024, τις ήδη υφιστάμενες δομές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας λόγω του ψύχους.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι:

Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 5 πρώην 13 τηλ. 2310528811), από τις 17.00 έως την επόμενη ημέρα στις 09:00.

Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2313316615), όλο το 24/ωρο,

Στους χώρους θα παρευρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό των Δομών (Κοινωνική Λειτουργός, Νοσηλεύτρια, Ιατρός κλπ.). 

Ταυτόχρονα, για την προστασία των ευπαθών ομάδων, ανοιχτά θα παραμείνουν δυο παραρτήματα των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ)από τις 08.00 έως τις 20.00 και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 22-1-2024:

• 4ο παράρτημα, Γρηγορίου Λαμπράκη 42, 2310212002

• 5ο παράρτημα, Αλεξανδρείας 27, 2310820110

Καθ' όλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων  με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας θα διανέμονται στους άστεγους συμπολίτες μας κουβέρτες, υπνόσακοι, κρουασάν και νερά.

Επίσης υπάρχει συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στα θέματα προστασίας αστέγων (ΜΚΟ, ΕΚΑΒ ). 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος – Πότε έρχεται Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: 30 συλλήψεις για ναρκωτικά έγιναν μέσα σε 5 μέρες