Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επενδύσεις 6,2 εκατ. ευρώ με συμμαχία Ophthalmica – Sanoptis

Όπως επισημάνθηκε 4,8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ophthalmica ενώ 1,4 εκατ. ευρώ θα αποδοθούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

Της Κωνσταντίνας Καδέρη

Δέκα χρόνια λειτουργίας «έκλεισε» το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής Ophthalmica, η μεγαλύτερη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στη Βόρεια Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, ανακοινώνοντας στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε εχθές (18/01) στη Θεσσαλονίκη τη στρατηγική επενδυτική συνεργασία αξίας 6,2 εκατομμυρίων ευρώ με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Sanoptis. Όπως επισημάνθηκε 4,8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Ophthalmica στην Καλαμαριά, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο τρέχον έτος, ενώ 1,4 εκατ. ευρώ θα αποδοθούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο Όμιλος Sanoptis διαθέτει στο δυναμικό του περισσότερα από 300 επιλεγμένα οφθαλμολογικά κέντρα και περιφερειακά ιατρεία, κυρίως στην Ελβετία και στη Γερμανία και πιο πρόσφατα στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Αυστρία, τα οποία παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμολογικής φροντίδας σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό - χειρουργικό επίπεδο, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης οφθαλμολογίας.

«Ο Όμιλος Sanoptis έχει μια πολύ μεγάλη επενδυτική δυναμική. Μπορεί πραγματικά να επενδύσει σε νέα τεχνολογία και μάλιστα να τη φέρει οικονομικά στην Ελλάδα γιατί αγοράζει με τιμές Γερμανίας και με τιμές του κορυφαίου αγοραστή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στην οφθαλμολογία παγκοσμίως. Είναι ένας στρατηγικός επενδυτής που  επιλέγει τοπικούς συνεργάτες, επενδύει μαζί τους, συμμετέχει στο πλειοψηφικό τους σχήμα και δουλεύει μαζί τους για πολλά χρόνια και η Sanoptis δεν σκοπεύει να φύγει από εδώ» δήλωσε ο κ. Νίκος Μόσχος Country Manager Greece του Ομίλου Sanoptis.

Μιλώντας για τον προηγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και την προσθήκη δύο νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας που κατατάσσουν το Ινστιτούτο Ophthalmica πολύ ψηλά στη παγκόσμια κατάταξη ο κ. Μιλτιάδης Μπαλίδης, ειδικός στη Χειρουργική Κερατοειδούς & Προσθίων Ημιμορίων, είπε «από τη μια φανταστείτε να έχετε έναν online αξονικό τομογράφο και εσείς ενώ τον χρησιμοποιείτε να μπορείτε να βλέπετε κάθετα σε όλες τις διαστάσεις και από την άλλη να μπορείτε με εξαιρετική ακρίβεια να κάνετε μια τομή που θα ήθελε παλαιότερα 1’ για να γίνει τώρα να γίνεται σε 10’’».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος  σε σύντονο χρονικό διάστημα μέσω της πρόσβασης που δίνεται στα μηχανήματα αυτά,  θα εφαρμόζονται σύντομα τόσο η μέθοδος SMILE που αφορά στις διαθλαστικές επεμβάσεις με laser για την αντιμετώπιση της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού όσο και η μέθοδος CAIRS για τους ασθενείς με κερατόκονο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη στιγμή που πραγματοποιείται σε άλλα 5-6 κέντρα σ’ όλον τον κόσμο.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica ιδρύθηκε το 2013, ως αποτέλεσμα συγχώνευσης τριών οφθαλμολογικών κέντρων, φτάνοντας σήμερα στη σύνθεση μιας ομάδας 10 εξειδικευμένων οφθαλμιάτρων και επιστημόνων, που διαχειρίζεται οφθαλμολογικές παθήσεις σε προληπτικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και χειρουργικό επίπεδο.

«Σκοπός μας είναι να μπορούμε να δώσουμε θεραπεία στο πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό περιστατικό το οποίο θα περάσει από τη πόρτα της κλινικής μας» υπογράμμισε ο  κ. Ευάγγελος Λοκοβίτης, ειδικός στη Χειρουργική Βλεφάρων, Δακρυϊκής Συσκευής & Οφθαλμικού Κόγχου ενώ τόνισε πως «αυτό που κινεί τη φλόγα που έχουμε μέσα μας για συνεχή βελτίωση, είναι η εμπιστοσύνη των συνεργατών μας. Στη διάρκεια αυτών των 10 χρόνων 650 εξωτερικοί οφθαλμίατροι και επαγγελματίες υγείας έχουν εμπιστευτεί τα περιστατικά τους στη κλινική μας ενώ παράλληλα μια λίστα 250 οφθαλμιάτρων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας συνθέτει τον πιο πιστό κύκλο του δικτύου συνεργασίας μας».

Από το 2017, το Ινστιτούτο Ophthalmica δοκιμάζει διαγνωστικές τεχνικές με οφθαλμολογικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και εξατομικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις διασύνδεσης κολλαγόνου (corneal cross linking - CXL) για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου, καθιέρωσε την πρωτοπόρο υπηρεσία “ Ophthalmica @home”, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις οφθαλμικής υγείας στον ιδιωτικό χώρο ασθενών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μανατζάρει το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη» αποστέλλοντας συνολικά 10.000 γυαλιά, σκελετούς και οπτικά σε χώρες της Αφρικής.

Ποντάροντας στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν 5 βασικές καμπάνιες ενόψει των 5 ακόλουθων οφθαλμικών παθήσεων, της διαβητικής αμφιβλιστριοπάθειας , της ηλικιακής εκφύλισης της  ωχράς κηλίδας, του κερατόκονου, του γλαυκώματος και της αμβλυωπίας, κάθε μια από τις οποίες θα ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένες ημερομηνίες «άγκυρες» το 2024.

«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε το κοινό για την εξαιρετική σημαντικότητα του προληπτικού οφθαλμολογικού ελέγχου και να πραγματοποιήσουμε ένα μαζικό screening με συγκεκριμένα διαγνωστικά μηχανήματα και συγκεκριμένες τεχνικές. Ένα απλό check up διάρκειας 20 λεπτών μπορεί να προλάβει σοβαρές παθήσεις με ενδεχόμενες μη αναστρέψιμες βλάβες στην όραση» ανέφερε ο κ. Περικλής Μαρκούσης, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάνεν Ντόχερτι: Η τελευταία επιθυμία για την κηδεία - «Θέλω να είναι γιορτή αγάπης»
H αγαπημένη ηθοποιός έχασε τη μάχη, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της, καθώς και από τον αγαπημένο της σκύλο
Σάνεν Ντόχερτι: Η τελευταία επιθυμία για την κηδεία - «Θέλω να είναι γιορτή αγάπης»