Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα 3 σημεία που μπορεί να γίνουν πάρκινγκ για ΙΧ – Πού βρίσκονται

«Δρομολογούνται άμεσα λύσεις στο θέμα των περιφερειακών χώρων στάθμευσης», δήλωσε ο Στέλιος Αγγελούδης

Σύσκεψη με την παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με αντικείμενο τη συνεργασία πάνω σε κοινά θέματα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υποδομών, του ΟΛΘ, του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ και με σημείο αναφοράς την εύρεση άμεσων λύσεων για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Παρουσία του Προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ Κωνσταντίνου Κεσεντέ, του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, του Προέδρου του ΟΛΘ Αθανάσιου Λιάγκου, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, συμφωνήθηκε πως εντός των επόμενων δύο μηνών θα ενταθούν, με τη συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου, οι προσπάθειες για την επίλυση των νομικών ζητημάτων που αφορούν στην προσωρινή παραχώρηση διαθέσιμων χώρων εντός του εμπορευματικού Σταθμού του ΟΣΕ και παραπλεύρως του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, ώστε να διατεθούν οι χώροι αυτοί για τη βραχυχρόνια στάθμευση οχημάτων. 

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του κ. Αγγελούδη, η ΓΑΙΑΟΣΕ θα διερευνήσει τη δυνατότητα παραχώρησης των δύο προαναφερόμενων χώρων ενώ στη συνέχεια το Υπουργείο θα αναλάβει τη διαμόρφωση τους. Ακόμη, συμφωνήθηκε από τον Πρόεδρο του ΟΛΘ να εξεταστεί η δυνατότητα διάθεσης χώρου πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου για την προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών του flyover. 

Τέλος, συζητήθηκαν στρατηγικά θέματα που αφορούν στην ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης, την επιτάχυνση των έργων της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου Προβλήτα, την κατάργηση των γραμμών που τέμνουν ισόπεδα την 26ης Οκτωβρίου, τη διαμόρφωση του χώρου πέριξ του νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θεσσαλονίκης.  

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Ταχιάος σημείωσε τα εξής: «Κάναμε μια εξαιρετική συνάντηση, οι σχεδιασμοί τους οποίους προωθούμε έχουν βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ό,τι αφορά στο σιδηρόδρομο στην πόλη, θα γίνει πάντοτε με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών. 
Ξεκινάμε από το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος πολύ σωστά έθεσε το θέμα των εμπορευματικών σιδηροδρομικών γραμμών που φτάνουν ως το κέντρο της πόλης και σε βάθος χρόνου πρέπει να δούμε το πώς χώροι που σήμερα καταλαμβάνονται από το λειτουργικό δίκτυο θα απελευθερωθούν και θα μπορέσουν να αποδοθούν ως εκτάσεις προς ανάπλαση. 
Συζητήσαμε ακόμη το θέμα της ανάπλασης του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έχω την αίσθηση ότι σήμερα μπήκε μια πολύ καλή βάση για περαιτέρω συνεργασία στην οποία και εγώ και ο Δήμαρχος έχουμε δεσμευτεί».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση των φορέων στην έκκληση του για τη δημιουργία περιφερειακών σταθμών αυτοκινήτων που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και προσέθεσε: «Είχαμε καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να απέχουμε από την προσπάθεια που καταβάλλεται για την απομείωση των συνεπειών της έναρξης κατασκευής του flyover. Θα επιμείνουμε στη διεκδίκηση μας. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάνεν Ντόχερτι: Η τελευταία επιθυμία για την κηδεία - «Θέλω να είναι γιορτή αγάπης»
H αγαπημένη ηθοποιός έχασε τη μάχη, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της, καθώς και από τον αγαπημένο της σκύλο
Σάνεν Ντόχερτι: Η τελευταία επιθυμία για την κηδεία - «Θέλω να είναι γιορτή αγάπης»