Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: «Στον αέρα» 20 οικόπεδα για το Δήμο - 30 εκατ. για απαλλοτριώσεις

Θεσσαλονίκη: «Στον αέρα» 20 οικόπεδα για το Δήμο - 30 εκατ. για απαλλοτριώσεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αποζημιώσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ εκκρεμούν σε δικαιούχους οικοπέδων που απαλλοτριώθηκαν

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να αρθεί η απαλλοτρίωση για αρκετά οικόπεδα στη Θεσσαλονίκη στα οποία επρόκειτο να χτιστούν κτήρια για κοινωφελείς σκοπούς, καθώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης αδυνατεί να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες τους.

Πάνω από 20 περιπτώσεις ακινήτων και χαρακτηρισμένων εκτάσεων που έχουν δεσμευτεί, καλείται να αντιμετωπίσει ο δήμος στο άμεσο μέλλον, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την υποβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους έχουν σχεδόν εκπνεύσει. Συνολικά οι εκκρεμότητες για αποζημιώσεις εκτιμώνται γύρω στα 30 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, υπάρχουν ακίνητα που έχουν ήδη αποδεσμευτεί και επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του οικοπέδου στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος της Βασιλείου Χατζή. Κάτοικοι της Ε’ κοινότητας αντιδρούν στην ανέγερση οικοδομής, σε ένα από τα τελευταία άχτιστα οικόπεδα της λεωφόρου μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μεταξύ των χαρακτηρισμένων εκτάσεων που κινδυνεύουν με αποχαρακτηρισμό περιλαμβάνονται και οικόπεδα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη που επρόκειτο να χτιστούν σχολεία, όπως αυτά στις οδούς Δελφών και Αλεξάνδρου Σταύρου.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Μπεχράκης

Βροντινός και Εμμανουηλίδου πρώτευσαν στα σπριντ