Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένταση με Ταχιάο για Fly Over - Η ατάκα για παλαιοχριστιανούς

«Είχαμε μια πόλη που λειτουργούσε ρολόι και ξαφνικά ήρθε ένα έργο και τα έκανε όλα άνω κάτω;», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ταχιάος

Της Μαρίας Κουζούφη,

Ένταση επικράτησε κατά την τοποθέτηση του Νίκου Ταχιάου στην ειδική συνεδρίαση για το θέμα του fly over που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής του έργου. Είναι όπως είπε πολύ εύκολο να επανερχόμαστε στη συζήτηση για τη σκοπιμότητα και την ορθότητα του έργου. «Το έργο θα προχωρήσει… Κάποιοι άνθρωποι  θα ήθελαν (σ.σ. την αναστολή) και την επιδιώκουν δικαστικά. Θα υπερασπιστούμε την επιλογή που θεωρούμε ότι είναι υπέρ της πόλης», ανέφερε μεταξύ άλλων σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση καταλαβαίνει το πολιτικό κόστος καθώς η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αναστατώνεται. «Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η επόμενη ημέρα που θα ξημερώσει δε θα είναι καλύτερη». «Η επιλογή θα λειτουργήσει υπέρ της πόλης», είπε ακόμη, καλώντας τους παριστάμενους να ανατρέξουν στις αντιδράσεις που υπήρχαν παλαιότερα και για την ίδια την περιφερειακή.

Απαντώντας στις αιτιάσεις που ακούστηκαν, είπε ότι το έργο γίνεται  για να μην διαπλατυνθεί ο Περιφερειακός. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχοντος Περιφερειακού και την αύξηση στην κίνηση μετά την κρίση και τον κορωνοϊό. Είπε ότι έχει φτάσει στα όριά του και τόνισε ότι το έργο της αναβάθμισης αφορά το σύνολο της περιφερειακής και γίνεται με ΣΔΙΤ.

«Για πολιτικούς ή άλλους λόγους κάποιοι δε συμφωνούν. Δεν γίνεται έργο να μην προκαλεί προβλήματα. Πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε έργα στην πόλη», είπε μεταξύ άλλων. «Είχαμε μια πόλη που λειτουργούσε ρολόι και ξαφνικά ήρθε ένα έργο και τα έκανε όλα άνω κάτω;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο.

Απαντώντας στους πολίτες από τα Κωνσταντινουπολίτικα που έκαναν μεταξύ άλλων λόγο για πλήρη απουσία οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης, είπε ότι δε θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια μελέτη. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υφυπουργός διακόπηκε από πολίτες που θεώρησαν ότι ο υπουργός «δεν απαντάει αλλά προσβάλει», ενώ τα αίματα άναψαν και εξαιτίας αναφοράς του κ. Ταχιάου σε «παλαιοχριστιανισμό».

«Εκπλήσσομαι όταν ανακαλύπτω ότι ο παλαιοχριστιανισμός δεν κατοικεί μόνο στα σπήλαια της Κορίνθου. Λυπάμαι όταν τέτοιες προσεγγίσεις γίνονται σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη», είπε συγκεκριμένα ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Ταχιάος.

Ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων από τα Κωνσταντινοπολίτικα, τον κάλεσε να πει σε ποιους αναφέρεται και τι εννοεί λέγοντας ότι θα υποβάλει σε βάρος του μήνυση.

«Κάντε μου μήνυση αν θέλετε», απάντησε ο κ. Ταχιάος «αλλά πείτε μου ποιο ποινικό αδίκημα είναι αυτό» που σε άλλο σημείο είπε: Γιατί μυγιάζεστε; Αναφέρθηκα προσωπικά σε εσάς;».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε φοιτητής – Για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ
Είχε ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές Αρχές ένα 24ωρο μετά το περιστατικό, με βάση τον σωματότυπο και τον ρουχισμό του
Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε φοιτητής – Για ρίψη πυρσού σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα
Σε επιδοτούμενους ανέργους, δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, επιδόματος γονικής άδειας και επιδόματος εργασίας
ΔΥΠΑ: Ξεκινά από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα