Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξέσπασε η Πατουλίδου: «Ως εδώ» - Νέο επεισόδιο στην κόντρα με τους ξενοδόχους

Η απάντηση των ξενοδόχων στα όσα ανέφερε σήμερα η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

Νέο επεισόδιο στην «κόντρα» μεταξύ Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σήμερα, έπειτα από σχετική αναφορά της προέδρου του ΟΤΘ κ. Βούλας Πατουλίδου σε επιστολή της ΕΞΘ, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του απολογισμού του έργου του ΟΤΘ για το 2023.

«Ως εδώ!», είπε σε έντονο ύφος η κ. Βούλα Πατουλίδου στην εκδήλωση, στέλνοντας στην ουσία μήνυμα σε όσους αμφισβητούν ότι υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για την προώθηση του προορισμού και τεχνοκρατική προσέγγιση.

Σημείωσε ότι το νέο motto στον ΟΤΘ είναι ότι το «ήθος είναι αυτό που γεννά πλούτο» και ο πλούτος της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν με ήθος και με συνέπεια. Μέσα σε αυτούς είναι όλο το Δ.Σ.  του ΟΤΘ, το οποίο είναι εκλεγμένο με δημοκρατικές διαδικασίες και στελεχωμένο από τεχνοκράτες, συνέχισε η κ. Πατουλίδου, ευχαριστώντας τους ως πρόεδρος.

«Επειδή όλοι μιλάνε για τεχνοκράτες και στρατηγικό σχεδιασμό, αυτό εδώ έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια βάσει όλων των στοιχείων που είχε δώσει το ΣΕΤΕ. Υπάρχουν πιο τεχνοκράτες ή τους αμφισβητούμε και αυτούς;», είπε η κ. Πατουλίδου κρατώντας στο χέρι της τον σχετικό τόμο. «Εδώ μέσα είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για τον τόπο μας. Βάσει και αυτού λειτουργούμε εμείς, δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας», είπε χαρακτηριστικά.

patoylidoy.jpg

"Ακόμη και εμάς μας θεώρησαν λίγο φιέστα. Με στενοχωρεί γιατί είναι άνθρωποι που έχουν πραγματικά δουλέψει. Δε θέλω τα μπράβο αλλά δε θέλω και την κακία", είπε μεταξύ άλλων η κ. Πατουλίδου λίγο πριν διαβάσει επιστολή από την ΕΞΘ. «Είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω… Θα μπορούσα να το έχω βγάλει προεκλογικά, αλλά δεν το έβγαλα», είπε ακόμη.

Στη συνέχεια η κ. Πατουλίδου διάβασε την επιστολή που αφορούσε το θέμα του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και στην οποία αναφερόταν ότι η ΕΞΘ και εφόσον συμφωνήσουν Οργανισμός και Δήμος και προχωρήσουν στην ανάθεσή έργου σε εταιρεία -την οποία αναφέρει- θα βοηθούσαν από την πρώτη μέρα σε ότι τους ζητηθεί από την εταιρεία. Η κ. Πατουλίδου έκανε λόγο για "160.000 απευθείας ανάθεση, χρήματα δημοσίου".

"Η ενεργή και οικονομική συμμετοχή μας στο σχήμα που θα κατευθύνει το όλο εγχείρημα τα επόμενα χρόνια δε θα γίνει χρονικά πριν τη διαπίστωση ότι όλα θα λειτουργήσουν αποκλειστικά επαγγελματικά, χωρίς παρεμβάσεις και με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου μας", αναφερόταν ακόμη σύμφωνα με τα όσα διάβασε η κ. Πατουλίδου, η οποία σημείωσε ότι η οικονομική συμμετοχή της ΕΞΘ ανέρχεται σε 20.000 αλλά όπως είπε «δεν μετέχουν, δεν πλήρωσαν ποτέ».

"Οταν σαν ΕΞΘ θα καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα και το στρατηγικό σχέδιο αρχίζει να εφαρμόζεται με συνέπεια να γνωρίζουμε ότι η οικονομική μας συμμετοχή θα πιάσει τόπο να είστε σίγουροι ότι θα ξεχάσουμε το παρελθόν και θα ασχοληθούμε μόνο με το μέλλον επιβραβεύοντας δημόσια αυτούς που έφεραν την επανεκκίνηση της πόλης τουριστικά", όπως αναφερόταν ακόμη στην επιστολή.

Σύμφωνα με τα όσα διάβασε η κ. Πατουλίδου η επιστολή έγραφε επίσης τα εξής: Εναλλακτικά και εφόσον δε συμφωνήσετε να προχωρήσουμε μπροστά θέλω να γνωρίζετε κ. Πατουλίδου ότι η ΕΞΘ θα πάρει πρωτοβουλίες και για τον ίδιο σκοπό μπορεί να υπάρχει αρνητικό πολιτικό πρόσημο για σας.

"Αυτό δεν είναι τεχνοκράτες, αυτό είναι μια άμεση απειλή. Θέλω απλά να το μοιραστώ θα μπορούσα να το έχω κάνει προεκλογικά...", είπε η κ. Πατουλίδου και καταλήγοντας τόνισε ότι στην πόλη αξίζει αυτό που είπε η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου στη διάρκεια παρουσίασης του λευκώματος "Θεσσαλονίκη, μωσαϊκό πολιτισμών" "αυτή η πόλη έχει το φως μέσα της". "Αυτό το φως αναδείξαμε σε συνεργασία με όλους σας... Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο... αλλά ως εδώ", κατέληξε η κ. Πατουλίδου.

Η απάντηση της ΕΞΘ

Απαντώντας στα όσα ανέφερε στην σημερινή εκδήλωση η κ. Πατουλίδου, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι "δυστυχώς δεν διαφαίνεται κανένα μέλλον για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης μέσω του Ο.Τ.Θ." και ότι "η μόνη μας πλέον ελπίδα βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη τον οποίο καλούμε να πάρει ΑΜΕΣΕΣ πρωτοβουλίες για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Οι εξήντα ημέρες παρουσίας του στο τιμόνι του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες στους πολίτες της πόλης και ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα διαψευστούμε".

Επιπλέον, "προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας", η ΕΞΘ επισυνάπτει την επιστολή, που όπως αναφέρει "εστάλη την 9/2/2023  από τον Προέδρο της Ε.Ξ.Θ. κ. Ανδρέα Μανδρίνο στους τότε εμπλεκόμενους (κα Πατουλίδου, κα Μαρία Καραγιάννη / Αντιδήμαρχο Τουρισμού ΔΘ, κ. Κωνσταντίνο Τορνιβούκα / Αντιπρόεδρο Ε.Ξ.Θ. & κ. Γιάννη Τσάκαλο / CEO AQ Strategy) κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης της πόλης". "Τα συμπεράσματα δικά σας…", αναφέρει η ΕΞΘ, ενώ καταλήγοντας επισημαίνει: "Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας".

Αναλυτικά η επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΞΘ:

Αξιότιμοι συνοδοιπόροι στον τουρισμό της πόλης μας,

θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση της εξθ στο θέμα του στρατηγικού σχεδίου της πόλης για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ μας. Η εξθ και εφόσον συμφωνήσετε Οργανισμός και Δήμος και προχωρήσετε στην ανάθεσή έργου στην AQ STRATEGY θα βοηθήσουμε από την πρώτη μέρα σε ότι μας ζητηθεί από την εταιρεία.Θα καλύψουμε τα κόστη διαμονής για τον κ.Τσάκαλο και τους συνεργάτες του για όσο χρειαστεί και θα παρέχουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και την τεχνογνωσία μας.

Η ενεργή και οικονομική συμμετοχή μας στο σχήμα που θα κατευθύνει το όλο εγχείρημα τα επόμενα χρόνια δε θα γίνει χρονικά πριν τη διαπίστωση ότι όλα θα λειτουργήσουν αποκλειστικά επαγγελματικά ,χωρίς παρεμβάσεις και με μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου μας. Οταν σαν εξθ θα καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα και το στρατηγικό σχέδιο αρχίζει να εφαρμόζεται με συνέπεια να γνωρίζουμε ότι η οικονομική μας συμμετοχή θα πιάσει τόπο να είστε σίγουροι ότι θα ξεχάσουμε το παρελθόν και θα ασχοληθούμε μόνο με το μέλλον επιβραβεύοντας δημόσια αυτούς που έφεραν την επανεκκίνηση της πόλης τουριστικά..

Εναλλακτικά και εφόσον δε συμφωνήσετε τελικά να προχωρήσουμε μπροστά θέλω να γνωρίζετε ότι η εξθ θα πάρει πρωτοβουλίες για τον ίδιο σκοπό που μπορεί να έχουν αρνητικό πολιτικό πρόσημο γιατί για μας το μέλλον των επιχειρήσεων και των εργαζομένων μας εξαρτάται από την παραπέρα τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Δείτε την παρουσίαση του απολογισμού του ΟΤΘ για το 2023, η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά. Από το -41 περίπου η σχετική αναφορά της κ. Πατουλίδου στην επιστολή ΕΞΘ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ελπίδες για τόνωση της τουριστικής κίνησης από το Europride
Το λιανεμπόριο θα κάνει εκπτώσεις στο διάστημα της διοργάνωσης του Europride – Την ίδια ώρα μικρό καλάθι κρατούν οι ξενοδόχοι καθώς δεν βλέπουν...
Θεσσαλονίκη: Ελπίδες για τόνωση της τουριστικής κίνησης από το Europride