Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πατουλίδου: Αναδείξαμε το φως της Θεσσαλονίκης - Θετικά μηνύματα για το 2024

Παρουσιάστηκε ο απολογισμός δράσεων του Οργανισμού Τουρισμού

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό για  το 2024, σε συνέχεια μιας πολύ καλής χρονιάς, με το 2023 να αποτελεί πλέον το νέο έτος ορόσημο στον τουρισμό.

 «Με βάση τις προκρατήσεις ο τουρισμός αναμένεται να κινηθεί σε εκρηκτικά επίπεδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του  απολογισμού δράσεων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) για το έτος 2023.

«Τα αποτελέσματα της χρονιάς του 2023 είναι πολύ καλύτερα από εκείνα της χρονιάς του 2019», τόνισε από την πλευρά της και η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου.

Η ίδια χρησιμοποίησε μια φράση της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μέσα της το φως», τόνισε ότι «αυτό το φως αναδείξαμε και θέλουμε με στρατηγικό σχεδιασμό να το διασπείρουμε παντού». Η ίδια υπογράμμισε τη σημασία των συνεργειών.

patoylidoy1.jpg

Ενθαρρυντικά μηνύματα για το 2024

Η έναρξη της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στους χώρους του MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έγινε με μαγνητοφωνημένο χαιρετισμό της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία αφού αναφέρθηκε στις πολύ καλές επιδόσεις του τουρισμού το 2023, επεσήμανε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί δυναμικά αναπτυσσόμενο προορισμό και πρόσθεσε ότι στο ξεκίνημα του 2024 τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.  Η ίδια αισιοδοξία για τη φετινή σεζόν εκφράστηκε και από την υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη, η οποία συνδέθηκε με την εκδήλωση διαδικτυακά και χαρακτήρισε πολύτιμο εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης τον Οργανισμό Τουρισμού. Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη ειδικότερα, τόνισε ότι η πόλη διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό με ισχυρή εικόνα και αναγνωρίσιμο brand name, με «την ακούραστη Βούλα Πατουλίδου» το τιμόνι του ΟΤΘ, όπως είπε.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας ξεκινώντας τον χαιρετισμό του τόνισε ότι είναι αξιοσημείωτο το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από τον ΟΤΘ, «έργο τέτοιο που νομίζω ελάχιστοι Οργανισμοί Τουρισμού έχουν να επιδείξουν σε όλη την Ελλάδα». Αυτό όπως τόνισε έχει αποδειχθεί από τις διακρίσεις αλλά κυρίως εκ του αποτελέσματος. Μίλησε για βελτίωση της προβολής και ενισχυμένη θέση της Θεσσαλονίκης σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις αλλά και διαδικτυακά. «Στόχος είναι να βάλουμε για τα καλά τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη κυρίως ως city break προορισμό», όπως σημείωσε.

Για το 2023 είπε ότι η χρονιά ήταν πολύ σημαντική όμως «είναι μόνο η αρχή, δεν είναι το ταβάνι μας, είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε». «Ήδη με βάση τις προκρατήσεις το 2024 θα κινηθεί σε εκρηκτικά επίπεδα, πολύ πάνω και από την καλύτερή μας τουριστική χρονιά το 2019. Άρα το στοίχημα τώρα είναι να δούμε πως σε συνεργασία όλοι οι φορείς και οι αρχές θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε όλους τους τουρίστες, ώστε να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον τόπο μας, γιατί αυτοί θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές», δήλωσε.

Μιλώντας συγκεκριμένα για το πρόσωπο της Βούλας Πατουλίδου, ο κ. Τζιτζικώστας αφού την ευχαρίστησε, είπε ότι αντιλήφθηκε πόσο σημαντικό είναι μέσα από συνέργειες να καταφέρουμε να βγάζουμε μια εικόνα για τη Θεσσαλονίκη που είναι στο επίπεδο της ποιότητας των ανθρώπων της, της ιστορίας της, των υποδομών και των δυνατοτήτων που έχει.

«Η Βούλα Πατουλίδου κάνει πρωταθλητισμό και στον τουρισμό», είπε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Βίκη Χατζηβασιλείου τονίζοντας και αυτή τη σημασία των συνεργειών. «Τουρισμός δεν είναι να λειτουργεί καθένας κατά μόνος αλλά συντονισμένα να πηγαίνουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη δυναμική της περιοχής της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Κ. Μακεδονίας «η οποία έχει το “χαρμάνι” για να πάει μπροστά», όπως  τόνισε.

Πατουλίδου: Ο ΟΤΘ είναι οι άνθρωποί του

«Ο Οργανισμός είναι οι άνθρωποί του» τόνισε λαμβάνοντας τον λόγο η κ. Βούλα Πατουλίδου, η οποία μίλησε για τις καινοτόμες καμπάνιες που έγιναν για την προώθηση του προορισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η στρατηγική του Οργανισμού στα social media με σχετικά βίντεο απέφερε εκατομμύρια views με μηδενικό κόστος, ενώ αυξήθηκαν και οι ακόλουθοι στα κανάλια του με αξιοσημείωτη την αύξηση που σημειώθηκε στο TikTok.

H κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε σε στοιχεία από την κίνηση στο αεροδρόμιο, από την κρουαζιέρα και από τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία και τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν και επεσήμανε ότι ζητούμενο αποτελεί να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα είπε ότι το αεροδρόμιο Μακεδονία σημειώνει νέα ιστορικά ρεκόρ με την επιβατική κίνηση στο δωδεκάμηνο του 2023 να είναι αυξημένη κατά 18,7%, για το 2024 είναι προγραμματισμένες 79 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ενώ το 2023 σημειώθηκαν 68 αφίξεις με 70.000 επιβάτες και οικονομικό αποτύπωμα 10 εκατομμυρίων ευρώ. Στα ξενοδοχεία το 2023 καταγράφηκαν 2,5 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις Ελλήνων και ξένων επισκεπτών έναντι 2,125 το 2022.

 Σημείωσε ότι το νέο μότο είναι ότι το «ήθος είναι αυτό που γεννά πλούτο και ο πλούτος της Θεσσαλονίκης είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν με ήθος και συνέπεια».

Ειδικά για την περιοχή του Λαγκαδά η κ. Πατουλίδου την χαρακτήρισε «ένα θαμμένο διαμάντι» λέγοντας ότι η περιοχή με τα Λουτρά του Λαγκαδά, που, όπως είπε, αυτή τη στιγμή φυτοζωούν, θα μπορούσε να αναδειχθεί σε έναν χώρο που θα φιλοξενεί μεγάλες συναυλίες και εκδηλώσεις.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθος κόσμου, εκπροσώπων αρχών και φορέων του τουρισμού και όχι μόνο, προβλήθηκε βίντεο με τις βραβεύσεις, τις συμμετοχές σε εκθέσεις και τις δράσεις που έκανε ο Οργανισμός την περσινή χρονιά για την στοχευμένη προβολή της πόλης σε ξένες αγορές, ενώ έγιναν και διαδικτυακές συνδέσεις με γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού (Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, Γερμανίας, Ρουμανίας, Ισπανίας, Κάτω Χωρών), οι επικεφαλής των οποίων τόνισαν την εξαιρετική συνεργασία που έχουν με τον ΟΤΘ και τον επαγγελματισμό των στελεχών που τον απαρτίζουν.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννης Παπαγεωργίου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη ως προτεραιότητα , δίνοντας έμφαση στα έργα που δρομολογούνται και προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια. Χαιρετισμό κ μέρους του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, απηύθυνε ο κ. Στέφανος Χατζημανώλης ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε τουρίστα και επεσήμανε και αυτός με τη σειρά του την σημασία των συνεργιών.

Δείτε όλη την παρουσίαση στο βίντεο παρακάτω

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ