Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζέρβας: Η ιστορία πίσω από το πάρκινγκ ΙΧ στην Αγ. Δημητρίου – Οι 2 αποκαλύψεις

Να ξεκινήσει η ΕΔΕ από τους συμβούλους Αγγελούδη - Μπούμερανγκ στους εκλεκτούς του Δημάρχου η σκανδαλοθηρία για το οικόπεδο της οδού Αγίου Δημητρίου, αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Να φέρει στο φως όποιο στοιχείο έχει σχετικά με το οικόπεδο της Αγίου Δημητρίου που μετατράπηκε σε πάρκινγκ καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη η παράταξη "ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη" με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα προσθέτοντας  πως για την ΕΔΕ πρέπει να ξεκινήσει από τους στενούς συμβούλους του Αβραμόπουλο και Παππά. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης: 

"Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος θέλησε δια της προσφιλούς μεθόδου της σκανδαλολογίας για την προηγούμενη Διοίκηση να αποφύγει κάθε κριτική επί της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού. Κατέφυγε έτσι στην... εφεύρεση ενός «σκανδάλου» τριών μηνών του 2022 που τελικά, είναι πολυετές με γνώση και ευθύνη των πιο στενών συνεργατών του σημερινού Δημάρχου, από τις θέσεις που κατείχαν την περίοδο 2010-2019!

Στα νέα αναθέματα για τα «ανείσπρακτα», στις φήμες για «πολίτες που έρχονται και μας λένε», στους νέους θεατρινισμούς του τύπου «δεν θέλω να μιλήσω, αλλά ακούστε κι αυτό» και στα συνήθη υπονοούμενα για την ακεραιότητα και την εντιμότητα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής προστέθηκε η φαιδρή «αποκάλυψη» για το οικόπεδο της Αγίου Δημητρίου  από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων.

Για να τελειώνει αυτό το παραμύθι:

Καλούμε και προκαλούμε τον κ. Αγγελούδη, κάθε δήθεν «στοιχείο» που έχει, για όποιον έχει -αν έχει- να το αποκαλύψει, ή να σταματήσει την σπέκουλα που επιστρατεύει ως μέσο διαφυγής, κάθε φορά που υφίσταται έστω και ψήγμα κριτικής.

Σε ό,τι αφορά την ΕΔΕ που προανήγγειλε για το «σκάνδαλο» με το οικόπεδο της οδού Αγίου Δημητρίου 155, του προτείνουμε να ξεκινήσει καλώντας τους δύο στενούς Συμβούλους του, που τα ΜΜΕ έχουν χαρακτηρίσει «Διευθυντήριο» του νέου δημάρχου.

Ο Ειδικός Σύμβουλος του σημερινού Δημάρχου κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος ήταν εκείνος που το έτος 2010, ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος του τότε Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της χρήσης ως χώρων στάθμευσης, μιας σειράς οικοπέδων .

eikona_1.jpg

Το οικόπεδο της Αγίου Δημητρίου 155 ξεχώριζε στη μικρή λίστα του, καθώς ήταν το μόνο για το οποίο αναγραφόταν ότι «εκμισθώνεται από τη Σχολική Επιτροπή ως χώρος στάθμευσης» . Η προτεινόμενη τότε διαμόρφωση με ασφαλτόστρωση, φυσικά, δεν έγινε ποτέ.

eikona_2.jpg

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2018, ο επίσης Σύμβουλος του σημερινού Δημάρχου κ. Αθανάσιος Παππάς, ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων τότε, διαπιστώνει ότι το ακίνητο «φέρεται να τελεί υπό διαχείριση και εκμετάλλευση της πρώην Σχολικής Επιτροπής». Κι όμως είναι σίγουρα ενήμερος για την υπόθεση από το 2014, λόγω αλληλογραφίας και εν συνεχεία αγωγής που κατατέθηκε από πολίτη στη Δικαιοσύνη σχετικά με το εν λόγω ακίνητοΚαι τι έκανε από το 2014 ως το 2018; Ζήτησε ΕΔΕ; Προσέφυγε κάπου αλλού; Όχι, όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία! Περιορίστηκε να ζητήσει από τη νέα ενιαία Σχολική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης «να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας και εκμετάλλευσης του οικοπέδου» .

eikona_3.jpg

Αφού εξετάσουν και θυμηθούν τα παραπάνω, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ας τα συμπεριλάβουν στην ΕΔΕ που προανήγγειλαν για την απόφαση που έλαβε και ανακάλεσε εντός τριμήνου με υπηρεσιακή υπόδειξη η τελευταία Σχολική Επιτροπή το 2022, όχι για εκμίσθωση, αλλά για «επιβολή αντιτίμου» υπέρ της Σχολικής Επιτροπής, σε όποιον μη εκπαιδευτικό του σχολείου είχε εξασφαλίσει -άγνωστο πως- τα προηγούμενα χρόνια πρόσβαση στο οικόπεδο".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ