Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πανό 102 μέτρων με αποτύπωση των 57 νεκρών των Τεμπών (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στη διαδικασία δημιουργίας του έργου, συμμετείχαν περίπου 50 άτομα τα οποία με ειδική στάση τους σώματός τους άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο πανί

Μία αποτύπωση ανθρώπινων σωμάτων, τα οποία κρατιούνται χέρι-χέρι, δημιουργώντας μια αλυσίδα η οποία στο κέντρο της διασπάται από μία δεσμίδα λουλουδιών με ανοδική πορεία, σε ένα ειδικά προετοιμασμένο πανί 102 μέτρων, δημιούργησε με τη χρήση της τεχνικής της κυανοτυπίας, η ομάδα φωτογράφων της gallery Πινακήθη, Tempi, In Memoriam με στόχο να μην  να μην ξεχαστεί η τραγωδία  των Τεμπών.

 «Ο συμβολισμός της δράσης αυτής αποτελεί έμπνευση της ομάδας. Σκεφθήκαμε να κάνουμε μία δράση για το δυστύχημα στα Τέμπη και πως αυτή η αποτύπωση των 57 σωμάτων που φύγανε, με αυτήν την φωτογραφική τεχνική της κυανοτυπίας που αφήνει ένα αποτύπωμα ένα προς ένα, θα είναι εντυπωσιακή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φωτογράφος Στέφανος Τσακίρης. 

Στη διαδικασία δημιουργίας του έργου, συμμετείχαν περίπου 50 άτομα τα οποία με ειδική στάση τους σώματός τους άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο πανί. Η δράση έλαβε χώρα την Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ.

Η τελική μορφή του έργου θα εκτεθεί σε κατάλληλο χώρο, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Τσακίρης «το αποτύπωμα θα βρεθεί σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσουμε να δείχνουμε το μέγεθος αυτού του δυστυχήματος». 

Όσον αφορά το ύφασμα στο οποίο θα γίνει η χρήση της τεχνικής της κυανοτυπίας, είναι 102 μέτρα μήκος και αποτελεί το μεγαλύτερο παγκοσμίως.

«Θα έχουμε κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες μεγέθους 2,80 Χ 102 μέτρα .Ελπίζουμε να βοηθήσει και αυτό στον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι για να πάρουν μία δικαίωση, οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων» επεσήμανε ο κ. Τσακίρης.

Δείτε φωτογραφίες:

w03-1659020.jpg
1700172.jpg
170026_1.jpg

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημη συγγνώμη από Ουκρανία στην Ελλάδα - Για το drone στη Λευκάδα
«H ουκρανική πλευρά εκφράζει τη συγγνώμη της για το συμβάν, τονίζοντας ότι αυτό υπήρξε αποτέλεσμα των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της...
Επίσημη συγγνώμη από Ουκρανία στην Ελλάδα - Για το drone στη Λευκάδα
Οι 2 βιταμίνες που μάλλον σας λείπουν αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι
Νέα μελέτη συνδέει τη χρόνια κόπωση με χαμηλά επίπεδα δύο δομικών στοιχείων του οργανισμού - Τι λένε οι ερευνητές και γιατί έχει σημασία η διατροφή
Οι 2 βιταμίνες που μάλλον σας λείπουν αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι