Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μόνο με κράτηση τραπέζι την Τσικνοπέμπτη – Κερδισμένα τα εστιατόρια

Ο άστατος καιρός οδηγεί τον κόσμο σε κρατήσεις σε εσωτερικό χώρο - Πού θα κυμανθούν φέτος οι τιμές του κρέατος για όσους επιλέξουν να μείνουν στο σπίτι

Έφτασε και φέτος η Τσικνοπέμπτη σηματοδοτώντας την έναρξη του Καρναβαλιού με τον περισσότερο κόσμο να καλείται να επιλέξει αν θα βγει έξω για να γιορτάσει η αν θα ψήσει σπίτι τιμώντας το έθιμο της ημέρας.

Συγκεκριμένα, οι κρατήσεις στα μαγαζιά εστίασης αυτή την στιγμή βρίσκονται στο 80% και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ώρες για όλη την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Επιτροπίδη, η αυξημένη ζήτηση της φετινής χρονιάς οφείλεται κυρίως στις ασταθείς καιρικές συνθήκες που αναμένονται την συγκεκριμένη μέρα μιας ο κόσμος δεν θα μπορεί να επιλέξει την διασκέδαση στους δρόμους της πόλης.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΤyposΤhes, «Για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε τόση πληρότητα στα καταστήματα εστίασης, ενώ η κράτηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε κάποιος να μπορέσει να βρει τραπέζι. Η Τσικνοπέμπτη είναι διαχρονικά μια ημέρα γιορτής για την πόλη μας, επομένως αν υπάρχει βροχή ο κόσμος θα επιλέξει να την γιορτάσει σε κάποιο εστιατόριο. Πολλά μαγαζιά μάλιστα θα έχουν και ζωντανή παραδοσιακή μουσική όπως άλλωστε “επιβάλει” η εορταστική διάθεση της ημέρας».

Αναφορικά με το κόστος, ο κ. Επιτροπίδης αναφέρει πως η ημέρα της Τσικνοπέμπτης είναι διαχρονικά πιο προσιτή στους καταναλωτές με τις τιμές ανέρχονται περίπου στα 15 - 20 ευρώ το άτομο.

Τις προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη ξεκίνησαν και οι ιδιοκτήτες κρεοπωλείων της Θεσσαλονίκης. Σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπώλων Ν. Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης αναφέρει πως στην κορυφή εξακολουθεί να βρίσκεται το χοιρινό κρέας, ενώ τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος το κοτόπουλο για αυτούς που προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ.

Σχετικά με τις τιμές σημειώνεται πως παρά τις ευρύτερες αυξητικές τάσεις στα προϊόντα, οι επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν πως στο κρέας δεν παρουσιάζονται αισθητές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Οι τιμές του κρέατος διαμορφώνονται αναλόγως με την ποιότητα του. Για παράδειγμα στο χοιρινό σουβλάκι οι τιμές κυμαίνονται από 7 έως 10 ευρώ το κιλό, ενώ η πανσέτα και το λουκάνικο που προτιμώνται επίσης αρκετά, θα κοστίσουν από 6 έως 8 ευρώ το κιλό και 8 ευρώ το κιλό αντίστοιχα» σημειώνει ο κ. Νίκος Μπαλαμπανίδης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας