Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Χτύπημα» για γνωστή εταιρεία με έπιπλα – Η τιμή για 3 ακίνητα

Τρεις πλειστηριασμοί σε βάρος της Kochen με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ και συνολική τιμή εκκίνησης 2.481.000 ευρώ

Τριπλό χτύπημα για γνωστή βιομηχανία επίπλων με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ιστορία 88 ετών, καθώς αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί τρεις πλειστηριασμοί σε βάρος της. Συγκεκριμένα για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί τρεις πλειστηριασμοί σε βάρος της Kochen με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ και συνολική τιμή εκκίνησης 2.481.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική κατασχετήρια έκθεση «η διωκόμενη οφειλέτης του Δημοσίου εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΧΕΝ ΑΒΕΕ BIOMHXANIA ΕΠΙΠΛΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΪΑΣ», που εδρεύει στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπισθεν ΕΚΟ ΤΚ 57009 και εκπροσωπείται νόμιμα, οφείλει στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης (4224) ποσό 11.103.850,15 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων και λοιπών εξόδων μέχρι το τέλος του πλειστηριασμού και για την ικανοποίηση του Δημοσίου».

Οι πλειστηριασμοί αφορούν τρία αγροτεμάχια μαζί με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στα Διαβατά.

Συγκεκριμένα:

  • Αγροτεμάχιο στο αγρόκτημα Διαβατών με το επ’ αυτού βιομηχανικό κτίσμα.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Διαβατών του Δήμου Δέλτα και στην περιοχή του αγροκτήματος Διαβατών, βορείως των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ. Είναι περιοχή εκτός σχεδίου, με εικόνα περιβαλλοντικής υποβάθμισης, λόγω των εγκατεστημένων χρήσεων, στην οποία εκτός από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ βρίσκονται εγκατεστημένες δεκάδες επιχειρήσεις σχετιζόμενες με ανταλλακτικά αυτοκινήτων καθώς και αποθήκες ενώ σε άμεση γειτνίαση υπάρχει εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής (Elpedison). Στην ευρύτερη περιοχή επίσης υπάρχουν και αρκετά εγκαταλειμμένα κτιριακά συγκροτήματα πρώην βιομηχανοστάσια.

Το αγροτεμάχιο έχει επίμηκες σχήμα, είναι διαμορφωμένο επίπεδο, και σε αυτό βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας που αντικείμενό της είναι η κατασκευή και εμπορία επίπλων.

Τα κτίρια είναι α’ 2250 τ.μ. μεταλλικού φορέα βιομηχανικό κτίριο, κτίριο β’ 175 τ.μ. ισόγειο κτίριο γραφείων σε επαφή με το προηγούμενο, κτίριο γ’ 1440 τ.μ, βιομηχανικό ισόγειο κτίριο παραγωγής, κτίριο δ’ 5368 τ.μ. το μεγαλύτερο κεντρικά τοποθετημένο κτίριο έκθεσης-αποθήκευσης, και σε συνέχειά του κτίριο 1800 τ.μ., κτίριο ε’ διώροφο κτίριο γραφείων συνολικά 592 τ.μ.

kohen-2.jpg

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι συντηρημένες και σε λειτουργία.

Ο ακάλυπτος χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος σε επιφάνεια 9000 τ.μ. περίπου και οι εγκαταστάσεις περιφραγμένες με συρματόπλεγμα.

Επι του αγροτεμαχίου υφίσταται δουλεία διέλευσης γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 150KV, πλάτους 40μ στην οποία υπάρχει περιορισμός δόμησης. Εντός του αγροτεμαχίου βρίσκονται δυο μεταλλικοί πυλώνες της ΑΔΜΗΕ.

  • Το δεύτερο αγροτεμάχιο είναι τριγωνικού σχήματος στην νοτιοανατολική πλευρά του προηγούμενου και είναι αδόμητο.
  • Το τρίτο αγροτεμάχιο είναι σε επαφή με την νοτιοδυτική πλευρά του αρχικού αποτελεί ενιαίο σύνολο με αυτό και εξυπηρετεί την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις ενώ σε αυτό υπάρχει μεταλλικό στέγαστρο στάθμευσης οχημάτων επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου και τρία μικρότερα συνολικής επιφανείας 150 τ.μ. περίπου.

Η Kochen ξεκίνησε την ιστορία της το 1936 όταν ξεκίνησε να λειτουργεί σαν μια οικοτεχνία που κατασκεύαζε χειροποίητα έπιπλα, με τα ελάχιστα εργαλεία χειρός της εποχής εκείνης. 

Σιγά σιγά εξελίχτηκε σε μια δυναμική βιοτεχνία με σύγχρονα μέσα και αργότερα στην βιομηχανία Kochen με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό μαζικής παραγωγής.

Η εταιρεία ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την παραγωγή επίπλων κουζίνας, τα οποία διέθετε από τα δικά της καταστήματα  λιανικής αλλά και μέσω δικτύου αντιπροσώπων χονδρικής που ανέπτυξε σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, αναλάμβανε επαγγελματικούς εξοπλισμούς, εξοπλισμούς ξενοδοχείων, κατασκευές bar , εστιατορίων κ.α., ενώ έλαβε μέρος σε εκθέσεις στο εσωτερικό  αλλά και στο εξωτερικό σε ευρωπαϊκές και βαλκανικές  χώρες  αλλά και στην  Ιαπωνία και στην Σαουδική Αραβία.

Σήμερα η εταιρεία με παράδοση κοντά 90 ετών στον χώρο του επίπλου ασχολείται με την παραγωγή όλων των ειδών επίπλων και ειδικών κατασκευών κατά παραγγελία, διαθέτοντας και σχετική Έκθεση Επίπλου 9.000 τ.μ.

Από ένα σημείο και μετά, όμως, ήρθε αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα με συνέπεια και τους αυριανούς πλειστηριασμούς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ