«Αξιότιμε. κ υπουργέ,
» Αναφορικά με το θέμα της επιστολής μας αυτής, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι με το υπ' αριθμ. 684/4.12.2013 έγγραφό μας, είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην αύξηση της τιμής των διοδίων και περιμέναμε να ληφθούν υπ' όψιν οι προτάσεις μας που βοηθούσαν στην διαμόρφωση της ομαλής λειτουργίας του εμπορίου και των επαγγελμάτων.
» Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για την αύξηση των διοδίων, επανερχόμαστε επί του θέματος για να ζητήσουμε την αναθεώρηση της απόφασης για τους κάτωθι λόγους:
» 1ον) Πλήττεται καίρια ο τουρισμός της χώρας, αφού περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι κάθε είδους μετακινήσεις των πολιτών.
» 2ον) Οι αυξήσεις – φωτιά που φθάνουν μέχρι και το 60% συμπληρώνουν την αφαίμαξη των εισοδημάτων, καταστρέφουν την αγορά και μειώνουν τα έσοδα του προϋπολογισμού από την κατανάλωση καυσίμων.
» 3ον) Εμποδίζουν την διακίνηση του εμπορίου και δημιουργούν προβλήματα στην αγορά καθώς αυξάνεται εμμέσως η τιμή των διακινούμενων προϊόντων.
» Τα οδυνηρά, όμως, αποτελέσματα από την αύξηση των διοδίων έρχονται να συμπληρώσουν και τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις διέλευσης χωρίς την πληρωμή των διοδίων, τα οποία και ανέρχονται σε 200 ευρώ με αφαίρεση των πινακίδων για 20 ημέρες.
» Τέλος, θέλουμε να σημειώσουμε ότι κατά την λήψη των ανωτέρω μέτρων, το Υπουργείο σας δεν έλαβε υπ' όψιν ότι οι τοπικές οικονομίες και γενικότερα η οικονομία της χώρας πλήττονται όχι μόνο από την κρίση αλλά και από την λήψη μιας σειράς αρνητικών μέτρων για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, όπως είναι η αύξηση των διοδίων.
» Κύριε υπουργέ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εξετάσετε το όλο θέμα και θα ακυρώσετε τα ανωτέρω μέτρα που όχι μόνο δεν βοηθούν την κοινωνία αλλά εμποδίζουν και την ανάπτυξη του τόπου».