Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχονται 234 νέες θέσεις πάρκινγκ στην «καρδιά» της πόλης

Τι ανακοινώθηκε σήμερα στη συνάντηση του εκτελεστικού προέδρου του ΟΛΘ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

«Ανάσα» στο οξύ πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα επιδεινωθεί με την έναρξη, τους επόμενους μήνες, των εργασιών για την δημιουργία του πάρκου μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, θα δώσουν οι 234 νέες θέσεις στάθμευσης που δημιουργεί η ΟΛΘ Α.Ε. στο ήδη μεγάλο παρκινγκ που διαθέτει στην «καρδιά» της πόλης. Οι νέες θέσεις θα παραδίδονται σταδιακά. Συγκεκριμένα, οι πρώτες 80 θα είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη του Απριλίου και οι υπόλοιπες μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Η ανακοίνωση της δημιουργίας των επιπλέον θέσεων στάθμευσης στο παρκινγκ του ΟΛΘ που βρίσκεται εγγύτερα στην πόλη (χώρος στάθμευσης Πύλης 6 (Ρ2) με είσοδο από την οδό Κουντουριώτου) έγινε σήμερα στα γραφεία της διοίκησης του ΟΛΘ, στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Θάνος Λιάγκος με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα που του είχε υποβάλει.

mpit-pazar-trypa2.jpg

Με την δημοπράτηση του έργου για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας να είναι «θέμα ημερών, που μπορεί να είναι από μονοψήφιο έως μικρό διψήφιο αριθμό ημερών» όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που προκύπτει στην πόλη και εξαιτίας των εργασιών για το FlyOver, η εξεύρεση νέων χώρων στάθμευσης που θα αντικαταστήσουν αυτές που υπάρχουν ήταν επιτακτική.

Από την πλευρά του ο κ. Λιάγκος, αφού καλωσόρισε τον κ. Αγγελούδη στα «παλιά του λημέρια» (σ.σ. έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ) και τόνισε ότι η συνεργασία με το δήμο είναι σε άριστο επίπεδο, σημείωσε ότι «η ΟΛΘ ΑΕ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα» στο σχετικό αίτημα του δημάρχου και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι με στόχο την ανακούφιση των πολιτών η ΟΛΘ ΑΕ δημιουργεί 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα παραδίδονται σταδιακά. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα αποσυμφορήσουν κατά ένα μέρος το πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την στιγμή, ενώ εξέφρασε την διάθεση της ΟΛΘ ΑΕ, στο πνεύμα σύμπλευσης που υπάρχει με το δήμο, να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την περαιτέρω ανακούφιση κατοίκων και επισκεπτών. Οι νέες θέσεις θα βρίσκονται στο Ρ2, στο μπροστινό πάρκινγκ της ΟΛΘ, πολύ κοντά στο πάρκινγκ που υπάρχει σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, με τον κ. Λιάγκο να αναφέρει ότι «θεωρήσαμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν στο πάρκινγκ που είναι μέσα στην πόλη». Όπως τονίστηκε για τη δημιουργία τους δεν αρκούσε μια απλή απόφαση του ΔΣ του ΟΛΘ αλλά χρειάστηκε μια μελέτη και η έγκριση του υπ. Ναυτιλίας την τροποποίηση του master plan, καθώς οι υφιστάμενες θέσεις στο συγκεκριμένο πάρκινγκ μετακινούνται προς το εσωτερικό του πάρκινγκ. Όπως είπε ο δήμαρχος όλες οι απαραίτητες ενέργειες έγιναν μέσα σε ένα μήνα από το υποβληθέν αίτημα ώστε οι θέσεις αυτές να είναι στην «καρδιά» της πόλης ώστε να μπορέσουν πραγματικά να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες.

parking-plateia-eleytherias.jpg

Με την έναρξη των εργασιών στην πλατεία Ελευθερίας θα σταματήσει να λειτουργεί το υπάρχον υπαίθριο πάρκινγκ

Η φωνή της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την βελτίωση της κατάστασης στην πόλη από τότε που ξεκίνησαν τα έργα για το flyover, σε άλλα εισακούεται και βλέπουμε αποτέλεσμα, ενώ σε άλλα περιμένουμε ακόμη, όπως είπε ο δήμαρχος ερωτηθείς σχετικά. Για παράδειγμα ανέφερε ότι ο δήμος έχει προτείνει χώρους στάθμευσης περιμετρικά του ιστορικού κέντρου. «Εκεί είμαστε σε αναμονή έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς τα 8 περιμετρικά πάρκινγκ», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι αυτήν την στιγμή στο κέντρο βλέπουμε μια αποτελεσματική αστυνόμευση ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Είπε ακόμη ότι αναμένει να υλοποιηθεί η δρομολογηθείσα χρηματοδότηση για το ζήτημα της βραδυνής αποκομιδής των απορριμμάτων στο δήμο, ενώ πρόσθεσε ότι σε 10 ημέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τη φορτοεκφόρτωση ώστε στο τέλος Απριλίου να πάει στο δημοτικό συμβούλιο μια νέα κανονιστική για τις φορτοεκφορτώσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάνεν Ντόχερτι: Η τελευταία επιθυμία για την κηδεία - «Θέλω να είναι γιορτή αγάπης»
H αγαπημένη ηθοποιός έχασε τη μάχη, περιτριγυρισμένη από την οικογένεια και τους φίλους της, καθώς και από τον αγαπημένο της σκύλο
Σάνεν Ντόχερτι: Η τελευταία επιθυμία για την κηδεία - «Θέλω να είναι γιορτή αγάπης»