Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το νέο ταρτάν στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης (ΦΩΤΟ)

Παραδόθηκε σε δημότες και αθλητές - Παρουσία Βρούτση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια

O αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου ταρτάν στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης.  Την τελετή των εγκαινίων του νέου ταρτάν του ΕΑΚ Σταυρούπολης διοργάνωσαν σήμερα ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης και ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βιολιτζής.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων και μετά τον κόψιμο της κορδέλας, έγινε και επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων από τους μικρούς αθλητές της ακαδημίας στίβου «Ολυμπιακή Δομή».

Σε δηλώσεις του ο κ. Βρούτσης είπε μεταξύ άλλων ότι ο αθλητισμός μάς ενώνει και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και ευχήθηκε «καλορίζικο» για το νέο γήπεδο στο ΕΑΚ Σταυρούπολης.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ενώ το «παρών» έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης και η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βούλα Πατουλίδου, την οποία τίμησαν για την προσφορά της στον αθλητισμό, κυρίως για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στα 110 μέτρα μετ' εμποδίων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στην οπαδική βία, σημείωσε ότι «η άλλη πλευρά είναι οι αξίες του αθλητισμού, αλλά και οι ολυμπιακές αξίες», τόνισε πως ο «αθλητισμός μάς ενώνει και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά» και μίλησε για την επικείμενη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, το καλοκαίρι, στο Παρίσι.

«Κάθε ολυμπιακή χρονιά, αλλά και κάθε χρονιά, το κάνω παντού, θα το κάνω και εδώ σήμερα και θα το λέω σε κάθε μου ομιλία για όσο ο πρωθυπουργός μού εμπιστεύεται τη θέση που σήμερα έχω, εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε ποσό υπερήφανοι θα πρέπει αισθανόμαστε για την ιστορία, τον πολιτισμό και την καταγωγή μας. Αυτό το μεγαλύτερο παγκοσμίως κοινωνικό γεγονός, με 4,5 δισεκατομμύρια κοινού που θα το παρακολουθήσουν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γεννήθηκαν στην πατρίδα μας, την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 «οι στάσιμοι προϋπολογισμοί των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης αλλά και του Καυτανζογλείου χρηματοδοτήθηκαν χωρίς προηγούμενο, προκειμένου να αναδιαμορφωθούν».

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας εξήρε τα έργα στο αναδιαμορφωμένο, πλέον, ΕΑΚ Σταυρούπολης, υπογραμμίζοντας ότι «οι γονείς που είναι σήμερα στις κερκίδες είναι οι πραγματικοί ολυμπιονίκες της καθημερινότητας. Ζουν μόνο με προβλήματα, χωρίς συγκοινωνία, χωρίς υποδομές και ζητούν, όπως όλοι μας, να τρέχουν με ίσους όρους, για να έχουν τα ίδια αποτελέσματα». Όπως διευκρίνισε, ο λόγος της αναφοράς του στα συγκεκριμένα προβλήματα είναι προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο υπουργικό συμβούλιο.

«Σήμερα είναι μια μέρα χαράς», ανέφερε ο κ. Ασλανίδης και σημείωσε ότι το ταρτάν του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης είναι υψηλών προδιαγραφών και σε αυτό θα προπονούνται μηνιαία περίπου 4.000 άνθρωποι.

«Γιατί να μην ονειρευτούμε ότι από τον στίβο μας θα προκύψουν αθλήτριες και αθλήτριες σαν τη Βούλα Πατουλίδου;», είπε ενώ ευχαρίστησε και τον προκάτοχό του, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, χωρίς τον οποίο, όπως τόνισε, «δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ».

Σε δηλώσεις της για την τιμή που της έκανε ο Δήμος Παύλου Μελά για την προσφορά της στον αθλητισμό, η κ. Πατουλίδου επεσήμανε, με αφορμή την κάθοδό της στις ευρωεκλογές της 9ης Μαΐου: «Το ενθύμημα αυτό ευελπιστώ να είναι το πρώτο που θα ομορφύνει ένα γραφείο που ευελπιστώ να δουλέψει για όλους εμάς». «Εγκαινιάζουμε σήμερα το ταρτάν και θα πρέπει να σας πω ότι τέτοιοι χώροι είναι η αντίθεση και η αντίρρησή μας σε κάτι που μπορεί να έχουμε συνηθίσει, την ασχήμια», πρόσθεσε.

Το αναδιαμορφωμένο, πλέον, ΕΑΚ Σταυρούπολης θα λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο για μαθητές και αθλητές.

Σχετικά με το έργο 

Η κατασκευή των διαδρομών στίβου στο ΕΑΚ Σταυρούπολης ολοκληρώθηκε υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου παραδίδεται στους δημότες. Χιλιάδες κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να αθλούνται σε ένα λειτουργικό και φιλόξενο περιβάλλον. Αθλητικά σωματεία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο ταρτάν για τις προπονήσεις των αθλητών τους.

Το νέο ταρτάν, εκτός από χιλιάδες δημοτών, θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές της περιοχής που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για το ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές, που έως σήμερα μετακινούνταν για να προετοιμαστούν σε χώρους εκτός δήμου.

Οι νέες αθλητικές υποδομές θα προσφέρουν ιδανικές συνθήκες άθλησης για περισσότερους από 3.000 μαθητές και μαθήτριες, καθώς το γήπεδο γειτνιάζει με σχολικές υποδομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο, Λύκειο) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά (σχολική μονάδα ειδικής αγωγής), ενώ σε κοντινή απόσταση εδρεύουν δημοτικά σχολεία και το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Το έργο, προϋπολογισμού 928.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» από την ανάδοχο εταιρεία Τακούδης Α.Ε., υλοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες:

➢Κατασκευή διαδρομών στίβου με τοποθέτηση προκατασκευασμένου συνθετικού τάπητα ταρτάν στίβου, υψηλών προδιαγραφών, ιταλικής προέλευσης (υποδομή από θραυστό υλικό και ασφαλτική στρώση).

➢Καθαρισμός φυτικής γης και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου με κατασκευή περιμετρικού αποστραγγιστικού καναλιού από οπλισμένο σκυρόδεμα και δικτύου συλλογής των υδάτων του αποστραγγιστικού δικτύου.

➢Αναβάθμιση φωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED

Η νέα αθλητική υποδομή γραμμογραφήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

Δείτε φωτογραφίες από τα σημερινά εγκαίνια

stadio-stayroupoli3.jpg
stadio-stayroupoli4.jpg
stadio-stayroupoli5.jpg
stadio-stayroupoli.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Σταρόβας: Εξιτήριο με υψωμένη γροθιά - Το μήνυμα στην μπλούζα του (VIDEO)
Εξιτήριο για τον αγαπημένο καλλιτέχνη δύο εβδομάδες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη και τη νοσηλεία του στο Τζάνειο Νοσοκομείο
Δημήτρης Σταρόβας: Εξιτήριο με υψωμένη γροθιά - Το μήνυμα στην μπλούζα του (VIDEO)