Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τρέχουν οι εργασίες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο - Έτοιμο το 2026

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες – Στόχος η παράδοση του έργου τέλος του 2026

Στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης οι εργασίες κατασκευής του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου είναι σε εξέλιξη. Ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες θεμελίωσης και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026. Πρόκειται για το πρώτο πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Αθηνών.

Οι χωματουργικές εργασίες συνεχίζονται και ήδη τοποθετήθηκε το πρώτο επίπεδο τσιμέντου πτέρυγας του νοσοκομείου.

Το παιδιατρικό θα ανεγερθεί σε δύο κτήρια, με το πρώτο να περιλαμβάνει εκτός από το κυρίως κτίριο του νοσοκομείου και το κτίριο ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, στο οποίο εντάσσονται η μονάδα εντατικής θεραπείας, χειρουργεία και η ογκολογική μονάδα και το δεύτερο την έρευνα και εκπαίδευση.

Στο δημοτικό γυμναστήριο Φιλύρου έγινε ενημέρωση από φορείς του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την πορεία κατασκευής του έργου.

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βούτες: Σταθεροποιήθηκε το φαινόμενο των ρηγματώσεων μετά τη διακοπή υδροδότησης
Συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν αδιάκοπα τις εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στο χωριό
Βούτες: Σταθεροποιήθηκε το φαινόμενο των ρηγματώσεων μετά τη διακοπή υδροδότησης
Τζιτζικώστας: Τα οφέλη του τουρισμού πρέπει να μοιράζονται με τις τοπικές κοινωνίες
Κεντρικός ομιλητής στο 1ο Blue Hetirage Forum West Macedonia στη Φλώρινα ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας
Τζιτζικώστας: Τα οφέλη του τουρισμού πρέπει να μοιράζονται με τις τοπικές κοινωνίες