Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη γιορτή μαζικού αθλητισμού στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Στην τελική ευθεία για τον 7ο Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής»

Με τους καλύτερους οιωνούς διεξάγεται την Κυριακή 26 Μαΐου ο 7ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» καθώς οι αιτήσεις συμμετοχής που έχουν ήδη υποβληθεί πλησιάζουν τις 6.000, ενώ παράλληλα το οργανωτικό κομμάτι που προβλέπει ακόμη και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την άρτια διεξαγωγή του έχει ολοκληρωθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους περισσότεροι από 135 εθελοντές, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα δρόμου έχουν υποβάλλει πολίτες από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και από όμορους νομούς.

Οι διαδρομές

Σύμφωνα με τα στοιχεία περίπου το 75% των δρομέων έχει επιλέξει τη διαδρομή  των 1.000 μέτρων η οποία θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί μπροστά από το δημαρχείο Συκεών και ακολουθεί τις οδούς: Ελ. Βενιζέλου- Κασταμονής- Μητροπόλεως- Γληνού- Οδ. Ελύτη- Μ. Τριανταφυλλίδη- Ελ. Βενιζέλου- Ανδ. Παπανδρέου- Κύπρου- Ρ. Φεραίου- Επταπυργίου- Οδ. Φωκά- Ζαχ. Γουναρίδη- Καρόλου Κουν και τερματίζει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

Η διαδρομή των 5.000μ. θα ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα, στις 10 το πρωί από το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, πρώην δημαρχείο Νεάπολης) και ακολουθεί τις οδούς: Μιχαήλ Καραολή- Ελ. Βενιζέλου- Ανδρέου Δημητρίου- Ρ. Φεραίου- Καρόλου Κουν και τερματίζει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».

Και για τις δύο διαδρομές ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι δηλώσεις συμμετοχής έχουν υποβάλλει πολίτες από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και από όμορους νομούς.

diadromi_1000_m.jpg
diadromi_5.000_m.jpg

Τρέχουμε με ασφάλεια

Οι διοργανωτές, όπως κάθε χρονιά, έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια των δρομέων και έτσι πέρα από τις προβλέψεις για την απομάκρυνση των σταθμευμένων αυτοκινήτων από τις οδούς που θα διεξαχθεί και την διακοπή της κυκλοφορίας την ώρα του αγώνα, θα υπάρχουν τρεις εθελοντές γιατροί στην αφετηρία και τον τερματισμό,  δύο καρδιολόγοι και ένας ορθοπεδικός έτοιμοι να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, κατά μήκος των διαδρομών θα υπάρχουν διασώστες και οχήματα της ΕΔΟΜΑΚ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Διοργάνωση

Τον Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής» που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του πρώην δήμαρχου Συκεών, διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος προετοιμάζεται να δώσει και φέτος… αγωνιστικό παρών απευθύνει κάλεσμα σε δημότες και κατοίκους όχι μόνο στη Νεάπολη, τις Συκιές, τον Άγιο Παύλο και τα Πεύκα άλλα σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη να λάβουν μέρος και να στείλουν έτσι το δικό τους μήνυμα για τη σημασία του μαζικού αθλητισμού τόσο στο κομμάτι της υγείας όσο και σε αυτό που αφορά τους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας. Επιπλέον, όπως τονίζει ο δήμαρχος, αυτός ο Λαϊκός Δρόμος είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσει κανείς τη μνήμη του οραματιστή πρώην δημάρχου Παναγιώτη Αφαλή.

Η δημοτική αρχή και η ΚΕΥΝΣ ευχαριστούν τους χορηγούς του Λαϊκού δρόμου αφού χωρίς τη στήριξη τους δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. 

Αναλυτικά τα στοιχεία της επίσημης προκήρυξης του 7οϋ Λαϊκού Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» μαζί με τους χάρτες των διαδρομών μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις
Aναμένεται να ανακοινωθεί και ο αριθμός των υποψηφίων που συμμετείχαν φέτος, ώστε να υπάρχει σαφή εικόνα για το πώς θα κινηθούν οι βάσεις
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις