Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων τα τελευταία χρόνια

Τις καλές πρακτικές για την προστασία έναντι των διαδικτυακών απειλών θα αναδείξει το 2ο Cyber Security Conference που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνοεπιθέσεις σημειώνονται ολοένα και συχνότερα. Όμως την ίδια ώρα ούτε οι επιχειρήσεις ούτε και οι απλοί πολίτες δεν φαίνεται να ανησυχούν και να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Πτυχές θεμάτων για το cyber security και την ασφάλεια συστημάτων ιδιωτών και επιχειρήσεων θα αναδείξει το 2nd Cyber Security Conference 2024 που διεξάγεται σήμερα στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη, Ώρες: 16.00 – 21.00)

«Έχουμε διαπιστώσει ραγδαία αύξηση κυβερνοεπιθέσεων όχι μόνο σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Αυτό έγινε πιο έντονο σε περίοδο κορονοϊού που Ο κόσμος ήταν σπίτι και χρησιμοποιούσε οικιακούς υπολογιστές που, ως επί το πλείστο, ήταν απροστάτευτοι», εξήγησε στο «ΤyposThes» ο γενικός διευθυντής της Innovation media και διοργανωτής του συνεδρίου κ. Αριστείδης Βασιλειάδης. Ο ίδιος ανέφερε πως και στο κομμάτι επιχειρήσεων, σύμφωνα με μελέτες, ένα μεγάλο ποσοστό είναι ευάλωτο σε επιθέσεις εγκληματιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν γίνεται κυβερνοεπίθεση να υπάρχουν συνέπειες και οικονομικές και ως προς την συνέχεια της λειτουργίας της. Σκεφτείτε πως όλα πλέον είναι στον υπολογιστή: τιμολόγια, πελατολόγιο, εισπράξεις κλπ. Γι’ αυτό κι εμείς πραγματοποιούμε για 2η χρονιά το συνέδριό μας ώστε να ενημερώσουμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες για τους κινδύνους που αναδύονται στη νέα ψηφιακή εποχή, αναδεικνύοντας και καλές πρακτικές για την προστασία έναντι των διαδικτυακών απειλών. Είναι σημαντικό να αλλάζουμε συχνά password ή να τοποθετούμε το σωστό λογισμικό στον υπολογιστή μας, και φυσικά να μην κοινοποιούμε τους κωδικούς μας. Πρέπει επίσης να έχουμε το σωστό antivirus».

Απαντώντας σε ερώτησή μας, μας είπε πως «δυστυχώς οι περισσότεροι δεν είναι ενημερωμένοι για την προστασία από κυβερνοαπειλές. Αντίθετα οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται. Ο κόσμος θα έπρεπε να ενημερώνεται. Χρειάζεται αρκετή δουλειά από φορείς ευρωπαϊκούς και τοπικούς για να ενημερώσουν και να αλλάξουν την φιλοσοφία εργασίας».

Στο συνέδριο θα αναλυθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

1.Η εξέλιξη των διαδικτυακών επιθέσεων την τελευταία 3ετία

2.Οι εξελίξεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας για την Ευρωπαϊκή Ενωση

3.Πώς το cyber security προστατεύει την κερδοφορία των επιχειρήσεων

4.Cloud εφαρμογές – τι αλλάζει στην ασφάλεια των δεδομένων

5.Πώς μπορεί μία επιχείρηση να ασφαλίσει τα δεδομένα της με ένα cyber insurance ασφαλιστήριο

6. Σχεδιάζοντας το πλάνο αντιμετώπισης μίας διαδικτυακής απειλής

7.Υπηρεσίες cyber security – Παρουσιάσεις συγκεκριμένων εφαρμογών και υπηρεσιών.

«Φέτος θα έχουμε εκπρόσωπο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας θα έρθει εκπρόσωπος και από το Ελληνικό Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας.  Ήδη οι προεγγραφές είναι κοντά στις 300, αριθμός 100% αυξημένος σε σχέση με πέρυσι. Θέλουμε να επενδύσουμε στο κομμάτι της κυβερνοασφάλειας», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και σε φοιτητές/σπουδαστές που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για ένα νέο επαγγελματικό κλάδο με τεράστιες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, όπως αυτός της κυβερνοασφάλειας.

Το Cyber Security  Conference δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο networking και τις επαφές μεταξύ των συνέδρων καθώς και μεταξύ των χορηγών του συνεδρίου.

Θα διεξαχθεί υβριδικά με φυσική παρουσία και ελεύθερη είσοδο, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα διαδικτυακής live παρακολούθησης μέσω του cybernews.gr και το www.cybersecurityconference.gr

Η είσοδος στο συνέδριο είναι δωρεάν. Μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας από το cybersecurityconference.gr .

Το 2nd Cyber Security Conference - Thessaloniki διεξάγεται υπό την Αιγίδα των: Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (AZK), Ελληνικό Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ.), Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S), Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC Hellas), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ.), Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (Σ.Ε.Π.Ε.), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΤΠΕ), Women4Cyber.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ