Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πώς θα είναι ο σταθμός στη «Νέα Ελβετία» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Δημιουργείται μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος στην περιοχή που θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες - Υπογραφές για τα συνοδά υποστηρικτικά έργα του σταθμού

Του Μιχαήλ Λιάπη 

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Συνοδά υποστηρικτικά έργα του Σταθμού “Νέα Ελβετία”  του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Υποδομών, κ. Νίκου Ταχιάου.

Δημιουργείται μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος στην περιοχή που θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες.

Ειδικότερα, η Άκτωρ, θυγατρική του Ομίλου Intrakat, υπέγραψε σύμβαση ύψους €10,4 εκατ. με την Ελληνικό Μετρό για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού κόμβου στην περιοχή του σταθμού Νέας Ελβετίας, που θα λειτουργήσει ως «πύλη» και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων των περιαστικών περιοχών από και προς τον ομώνυμο τερματικό σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν στο Αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Άκτωρ, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, κ. Νικόλαος Κουρέτας.

metro-psellou_10.jpg

Ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε και πάλι ότι η κύρια γραμμή του μετρό με 13 σταθμούς θα παραδοθεί τον Νοέμβριο.

«Αποτελεί προτεραιότητα να υπάρχει πλήρης προσβασιμότητα πεζών και οχημάτων και στους 13 σταθμούς. Αυτό ερχόμαστε να ολοκληρώσουμε σήμερα και για το σταθμό Νέας Ελβετίας», όπως ανέφερε.

Η σύμβαση, που έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι προϋπολογισμού περίπου 10,5 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του Μετρό τον Νοέμβριο.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος δήλωσε ότι o σταθμός στη Νέα Ελβετία θα υποστηρίξει όλες τις μετεπιβιβάσεις που μπορούν να γίνουν από Καλαμαριά, Πυλαία αλλά και τους εισερχόμενους από Χαλκιδική και Θέρμη που θα μπορούν να έρχονται στην περιοχή, να σταθμεύουν και να πάρουν το μετρό και να μεταβούν στον προορισμό τους προς το κέντρο της πόλης.

“Η μεγάλη άσκηση ήταν να κατασκευαστεί ο υπαίθριος χώρος όπου όμως προϋπόθεση ήταν να γίνουν απαλλοτριώσεις. Αυτές δεν περιορίζονται μόνο στα όρια της οδού Ψελλού, αλλά καταλαμβάνουν το σύνολο των ιδιοκτησιών που "πατούν" και λίγο στην οδό Ψελλού, "κατά συνέπεια μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο επηρεάζει πολύ περισσότερες εκτάσεις από αυτές που αφορά το ίδιο το έργο", είπε ακόμη.

Έχει διατεθεί ποσό 24,5 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης για να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις. Τα 12 εκατ. από το ΥΠΕΣ και τα 12,5 από το υπουργείο Υποδομών απευθείας.

Για μια σημαντική στιγμή έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Η διάνοιξη της Ψελλού μαζί με την ανάπλαση η οποία όπως θα έχετε δει είναι ένας μεγάλος χώρος είναι πλέον μία πραγματικότητα η οποία προήλθε από αυτή τη συνεργασία επομένως αυτό θέλω να το χαιρετήσω ως δήμαρχος της πόλης και να χαιρετήσω και τη δέσμευση ότι το έργο αυτό θα είναι έτοιμο μαζί με την παράδοση του μετρό το Νοέμβριο.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρις Μπίλλιας, επεσήμανε ότι μπαίνει μία ακόμα ψηφίδα, πολύ σημαντική, όχι μόνο για τα κυκλοφοριακά δεδομένα και για το γεγονός ότι εδώ θα γίνει ο σύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης αλλά θα γίνει και μία πολύ μεγάλη αστική ανάπλαση στην περιοχή που το είχε ανάγκη η περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο του TyposThes

Δείτε τη Γενική Φωτορεαλιστική απεικόνιση από το Σταθμό Μετεπιβίβασης «Νέα Ελβετία» του Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τη διάνοιξη της οδού Μ. Ψελλού και τη δημιουργία σύγχρονου συγκοινωνιακού κόμβου:

psellou-dianoixi.jpg
nea-elbetia-metro.jpg

 

nea-elbetia-metro2.jpg

Τι θα γίνει

Στο πλαίσιο του έργου, η Άκτωρ θα προχωρήσει στην κατασκευή Συγκοινωνιακού Κόμβου στη Νέα Ελβετία, με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως Σταθμό Μετεπιβίβασης λεωφορείων, χώρο για μετεπιβίβαση σε Ταξί και ΙΧ οχήματα, κτλ.

Η σύμβαση προβλέπει, επίσης, την διάνοιξη της οδού Μιχαήλ Ψελλού, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και ποδηλατόδρομο, ώστε να καταστεί ο Σταθμός Μετεπιβίβασης της Νέας Ελβετίας προσβάσιμος από πεζούς και οχήματα, καθώς και τη δημιουργία συνοδών έργων, που θα επιτρέψουν την αναδιαμόρφωση της περιοχής γύρω από τον Σταθμό.

Ακόμη, στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η αναδιαμόρφωση των βασικών ισόπεδων κόμβων σύνδεσής της οδού Μιχαήλ Ψελλού με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών και την οδό Παπαναστασίου, καθώς και των κοντινών συνδετηρίων κλάδων, ενώ θα εκτελεστούν τεχνικά έργα, όπως εργασίες ομβρίων και αποστράγγισης, σήμανσης και ασφάλειας, ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, αρχιτεκτονικές εργασίες στον σταθμό μετεπιβίβασης, έργα πρασίνου κτλ.  

nea-elbetia-metro3.jpg

 

dian.jpg

Σημειώνεται ότι μετά την τελετή υπογραφής ακολούθησε ξενάγηση στο σταθμό Νέας Ελβετίας του Μετρό

metro-psellou_15.jpg
metro-psellou_9.jpg
metro-psellou_6.jpg
metro-psellou_5.jpg
metro-psellou_8.jpg
metro-psellou_3.jpg

Δείτε στη γκαλερί παρακάτω φωτογραφίες του TyposThes από τη σημερινή εκδήλωση 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ