Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η γιορτή του μπιτς βόλεϊ στην πλατεία Αριστοτέλους

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης έγινε το πρώτο σερβίς του THESSALONIKI MASTERS

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης έγινε το πρώτο σερβίς του THESSALONIKI MASTERS.

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί στην πλατεία Αριστοτέλους το THESSALONIKI MASTERS 2024, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος beach volley.

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης καλωσόρισε τους συνδιοργανωτές του πρώτου τουρνουά Masters του 30ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη θα είναι πάντα αρωγός σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού Χρήστος Μήττας, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ο Αντιπρόεδρος Κώστας Χαριτωνίδης και το σωματείο ΑΕΝ Αγίας Τριάδος ο Αντιπρόεδρος της Κώστας Μπουγιούκας.

masters0thess.jpg

Στέλιος Αγγελούδης (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)

«Τις τελευταίες μέρες οι ευχάριστες στιγμές στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι πολλές, με τις ανακοινώσεις των εκδηλώσεων που φιλοξενούμε, υποστηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε σε πολλές περιπτώσεις στην πόλη μας. Θα ήταν παράλογο ο αθλητισμός να μην έχει το δικό του στίγμα και πινελιά. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία πετοσφαίρισης, έχει στην ηγεσία της καλούς μου και προσωπικούς φίλους από το αθλητικό κίνημα και τον αθλητικό χώρο.

Μία δουλειά που γίνεται πολύ σοβαρά στο συγκεκριμένο άθλημα και θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να την αναδεικνύουμε και να την επικοινωνούμε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτό που κάνουμε τα τελευταία χρόνια σε όλες τις μεγάλες πόλεις, να φέρνουμε κοντά τα αθλήματα με τους πολίτες, αξιοποιώντας τους δημόσιους χώρους.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Αριστοτέλους, η κατά πολλούς ομορφότερη πλατεία της χώρας θα φιλοξενήσει ένα ακόμη αθλητικό γεγονός. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω όλα τα προηγούμενα, είναι οι αθλήτριες και οι αθλητές που είναι ένα κομμάτι από τη δική μου ζωή, συμμετέχοντας και συνοδοιπορώντας μαζί τους.

Θέλω να ευχηθώ να είναι μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να υποστηριχθεί η διαδικασία.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας είναι οι αθλήτριες και οι αθλητές και από την άλλη οι πολίτες. Οι πρώτοι θα προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα και οι δεύτεροι θα έρθουν κοντά σε ένα άθλημα που έχει γράψει τη δική της ιστορία στην πατρίδα μας.

Κυριακή Γιαννακίδου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκη)

«Θέλω να σας καλωσορίσω σήμερα στην συνέντευξη Τύπου, να καλωσορίσω τους αθλητές στην πόλη μας και στην εμβληματική πλατεία μας. Από τη μικρή μου ηλικία μέσα στα γήπεδα είμαι πολύ τυχερή που βρίσκομαι σε αυτήν τη θέση, ευχαριστώντας και πάλι τον δήμαρχο που είναι από τον χώρο του αθλητισμού και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να φιλοξενούμε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στην αντιδημαρχία αθλητισμού που όλοι μαζί ζήσαμε αυτή την προσπάθεια μαζί με την ομοσπονδία.

Εγώ θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες να απολαύσουν τους αγώνες, να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες και να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην άριστη συνεργασία μας».

Χρήστος Μήττας (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας)

 «Σαν αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και αθλητισμού είμαι απόλυτα περήφανος. Αγαπάμε πολύ την πόλη μας και θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη και ομορφότερη. Τέτοιες συνεργασίες το πετυχαίνουν αυτό, αυτό που συμβαίνει είναι καλό για τους συμπολίτες μας και βοηθάει ακόμη και τα μαγαζιά.

Δίνω συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι να είναι μία διοργάνωση αντάξια της πόλης μας».

Κώστας Χαριτωνιδης (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης)

 «Πριν από λίγους μήνες μαζί με τον κ. Νίκο Δατσέρη επισκεφτήκαμε τον δήμαρχο κ. Αγγελούδη. Θα είχατε διαβάσει για τα οικονομικά του δήμου που δεν ήταν καλά και όντως ήταν έτσι τα πράγματα.

Παρόλα αυτά το έντονο ενδιαφέρον για το τουρνουά αυτό που θα επακολουθήσει από τον δήμαρχο, ο οποίος όλοι ξέρετε ότι ήταν πρόεδρος του χάντμπολ, είναι αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, αλλά το άθλημα που αγαπάει πολύ είναι το βόλεϊ. Το αγαπάει πολύ γιατί έχει φίλους μέσα από εκεί και προσπάθησε να βοηθήσει πραγματικά πέρα από τις δυνάμεις του.

Είχαμε και την τύχη η αντιδημαρχία αθλητισμού να μας βοηθήσει όσο μπορεί, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουμε το έκτο κατά σειρά τουρνουά στην Πλατεία Αριστοτέλους. Στη Θεσσαλονίκη έχουν γίνει 11 τουρνουά, τα 5 ήταν στον Λευκό Πύργο, αλλά η πλατεία Αριστοτέλους έχει άλλη αίγλη. Βλέπει τους αθλητές, βλέπει το άθλημα.

Πρέπει να τονίσουμε ότι το beach volley είναι το μοναδικό Ολυμπιακό άθλημα που παίζεται στην άμμο. Υπάρχουν αθλητές υψηλού επιπέδου που θα αποζημιώσουν κάθε φίλαθλο που θα έρθει να δει τα παιχνίδια.

Και δεν πρέπει να ξεχάσουμε το σωματείο της Θεσσαλονίκης, τη ΑΕΝ Αγίας Τριάδας που βοηθάει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι χωρίς αυτό το σωματείο δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί το τουρνουά.

Εύχομαι οι αθλητές να δώσουν το θέαμα που μπορούν και να ευχαριστηθούν οι Θεσσαλονικείς που θα γεμίσουν τις κερκίδες».

Κώστας Μπουγιούκας (Αντιπρόεδρος ΑΕΝ Αγ. Τριάδος)

 «Η ΑΕΝ Αγίας Τριάδος, ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1987 και με σκοπό τη διάδοση της πετοσφα΄ριισης, συνεχίζει με αγωνιστικές ομάδες και προσφέρει τη βοήθεια της όπου χρειαστεί και όπου μπορεί. Αρωγός αυτής της προσπάθειας δεν μπορεί να μην είναι η ΑΕΝ, για αυτό και συμμετέχει με υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να πετύχει το event αυτό. Ευχόμαστε επιτυχίες στους αθλητές που θα συμμετέχουν και υγεία για όλους».

Ανυπομονησία των αθλητών 

athlites-beachvolley.jpg

 

Τη χαρά τους για την διεξαγωγή του THESSALONIKI MASTERS στην πλατεία Αριστοτέλους για άλλη μία χρονιά εξέφρασαν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι Δήμητρα Μαναβή, Λίζα Τριανταφυλλίδη και Στέλιος Τζιουμάκας.

Δήμητρα, Λίζα και Στέλιος στο παρελθόν έχουν αναδειχθεί νικητές στην πλατεία Αριστοτέλους και δήλωσαν πως η διοργάνωση με θέα τον Θερμαϊκό είναι η αγαπημένη τους!

Δήμητρα Μαναβή

 «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ και παίζω σε αυτό το τουρνουά. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια αλλά και την Ομοσπονδία που επιλέγει αυτό το τουρνουά για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Είναι το αγαπημένο μου, ανυπομονώ να παίξω και καλώ τον κόσμο να έρθει να μας στηρίξει».

Λίζα Τριανταφυλλίδη

«Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στην Θεσσαλονίκη και θα αγωνιστώ με τη Δήμητρα που είμαστε ένα καινούργιο ζευγάρι. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια και την Ομοσπονδία. Αυτό το γήπεδο γεμίζει με αγάπη και πολλές φωνές, οπότε καλώ τον κόσμο να έρθει κοντά μας».

Στέλιος Τζιουμάκας

«Όλοι οι αθλητές είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι όταν ανακοινώνεται το πρόγραμμα και είναι μέσα το τουρνουά της Αριστοτέλους. Όταν γίνονται τουρνουά σε κεντρικά σημεία τα γήπεδα γεμίζουν και εμείς το ευχαριστιόμαστε διπλά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που βοηθούν στην υλοποίηση του τουρνουά και εύχομαι να έχουμε όμορφα παιχνίδια και υγεία».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το αλάτι της θάλασσας «καταβροχθίζει» το γλυκό νερό στη Χαλκιδική
Η ανορθολογική χρήση του νερού, αλλά και η κλιματική κρίση, που σε πολλές περιοχές έχει ρίξει τη στάθμη του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα ακόμα και...
Το αλάτι της θάλασσας «καταβροχθίζει» το γλυκό νερό στη Χαλκιδική