Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Σαφάρι ελέγχων για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Σαφάρι ελέγχων για την παραβατικότητα των ανηλίκων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ελέγχθηκαν συνολικά πάνω από 115 άτομα σε διάφορες περιοχές της πόλης

Ειδική επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Συνολικά ελέγχθηκαν 117 άτομα, εκ των οποίων οι 110 ανήλικοι.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (04-08-2024), σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 117 άτομα, εκ των οποίων 110 ανήλικοι.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Κλείνει ο Περιφερειακός για το Fly Over – Για 15 λεπτά, πού θα γίνει

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο ρεκόρ με ρυθμίσεις 500 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο