Drone του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, κατάφερε και εντόπισε τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο Χορτιάτη, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.
«Απογευματινές ώρες σήμερα το drone του δήμου εντόπισε εκδήλωση φωτιάς στην περιοχή του πάρκου κεραιών Χορτιάτη, πιθανόν από γεννήτρια των εγκαταστάσεων της περιοχής.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, το γραφείο του Υπουργού, την Πυροσβεστική, ενώ έχουν ανέβει στην περιοχή επίγεια πυροσβεστικά, εναέρια μέσα που επιχειρούν ρίψεις και οχήματα του δήμου, των εθελοντών και της αστυνομίας. Οι εκτιμήσεις είναι πως η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση:
Όσον αφορά την εξέλιξη της φωτιάς αυτή έχει περιοριστεί και οριοθετηθεί μετά την άμεση επέμβαση από 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Δείτε το video του TyposThes από την ρίψη νερού από ελικόπτερο στην εστία της φωτιάς: