Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ετοιμάζεται και η… ΕΛΑΣ – Πότε και ποιοι σταθμοί θα κλείνουν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πώς θα χειριστεί η αστυνομία την «είσοδο» του Μετρό στην πραγματικότητα της πόλης, καθώς στο κέντρο γίνονται συχνά διαδηλώσεις

Του Μιχαήλ Λιάπη

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένει να παραδοθεί το πολυαναμενόμενο έργο του Μετρό, ένα έργο εμβληματικό και πολύπαθο για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έτσι, καθώς το Μετρό ετοιμάζεται να μπει στην πραγματικότητα της πόλης, ετοιμασίες γίνονται και από την πλευρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΤyposThes το Μετρό θα «κλείνει» όταν υπάρχουν πορείες στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το πρότυπο των Αθηνών.

Ειδικότερα, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και καθ’ ύλην αρμόδιοι για ζήτημα, αναφέρουν μιλώντας στο TyposThes πως ήδη υπάρχει πρόβλεψη να κλείνουν οι σταθμοί του Μετρό και απλά ο συρμός, να διέρχεται χωρίς να κάνει στάσεις σε σταθμούς όπως αυτούς του ΑΠΘ, της Αγίας Σοφίας και της Βενιζέλου, για θέματα ασφάλειας των πολιτών.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά, αυτό που θέλουν να «μην γίνει» είναι ο «εγκλωβισμός “άσχετων” πολιτών εν μέσω τυχόν επεισοδίων και υπάρξει κίνδυνος για πολίτες». Παράλληλα, ανέφεραν ότι «ευτυχώς οι στάσεις του Μετρό είναι σε κοντινές αποστάσεις και όχι όπως της Αθήνας, έτσι δεν θα ταλαιπωρηθεί εξαιρετικά ο κόσμος που θα αναγκαστεί να περπατήσει».

«Για να μην τους σπάσουν»

Επίσης σύμφωνα με τους καθ’ ύλην αρμόδιους πέραν του πρωτεύοντος θέματος που είναι η ασφάλεια των πολιτών, είναι και το θέμα της ασφάλειας των ίδιων των σταθμών που δεν αποκλείεται να γίνουν στόχοι βανδαλισμού, εν μέσω τυχόν επεισοδίων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

14o-lykeio-sxoleio
Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 10 νέα σχολεία που αλλάζουν όψη
Με το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» - Ξεχωριστή θέση σε αυτή τη μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση κατέχει η λειτουργία των δύο νέων Ωνάσειων Σχολείων...
Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 10 νέα σχολεία που αλλάζουν όψη
karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική