Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν διαμέρισμα στην Καλαμαριά – Τους έπιασαν με τα κλοπιμαία

Κατά τη σύλληψή τους οι δράστες έσπασαν τα κινητά τους τηλέφωνα – Τι βρέθηκε από την έρευνα της αστυνομίας

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δύο ατόμων για περίπτωση κλοπής από διαμέρισμα στην Καλαμαριά προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες χθες (07-11-2024), 39χρονο ημεδαπό και 47χρονο αλλοδαπό (από τη Γεωργία), που ενέχονται σε περίπτωση κλοπής από διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω χρησιμοποιώντας εξιδεικευμένη τεχνική διάρρηξης κλειδαριών ασφαλείας παραβίασαν την κλειδαριά της κεντρική θύρας, εισήλθαν εντός και αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν 13 δαχτυλίδια, 3 αλυσίδες χειρός, 1 τσαντάκι με διάφορα νομίσματα, 1 μπουκάλι αλκοολούχου ποτού και 1 ζεύγος υποδημάτων.

Σημειώνεται ότι προ της σύλληψής τους και προκειμένου να καλύψουν την εγκληματική τους δράση αλλά και την συμμετοχή άλλων σε αυτήν, οι συλληφθέντες έσπασαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στον παθόντα. Επίσης, στην κατοχή τους ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα κλειδιά, κομμάτι εύπλαστου πλαστικού, σκούφος, ζεύγος γάντια, περιλαίμιο, 2 κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των 155 ευρώ.

Κατά τη σύλληψή του, ο 47χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η οποία προέκυψε ότι είναι πλαστή, ενώ διαπιστώθηκε ότι εισήλθε και διαμένει παράνομα στην χώρα.   

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα:

klopimaia.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ο έγκλειστος που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. - Σχεδίαζε «κάτι μεγάλο»
Αστυνομικοί έκαναν εφόδους στο κελί του, αλλά και συγκατηγορούμενών του σε υπόθεση συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Ο έγκλειστος που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. - Σχεδίαζε «κάτι μεγάλο»