Εξιχνιάσθηκαν από την αστυνομία κλοπές από οχήματα στα Κοιμητήρια Ευόσμου. Ως δράστης, ταυτοποιήθηκε ένας 26χρονος ημεδαπός ο οποίος προέβη σε 14 διαρρήξεις οχημάτων, ενώ η συνολική του λεία ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ περίπου. Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου συνεργού του για συνέργεια στις κλοπές.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορδελιού-Ευόσμου, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από οχήματα στα Κοιμητήρια Ευόσμου.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 26χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος το χρονικό διάστημα Απριλίου-Ιουνίου του 2023, προέβη σε δέκα τέσσερις (14) διαρρήξεις οχημάτων ατόμων που επισκέπτονταν τα Κοιμητήρια Ευόσμου, από τα οποία αφαίρεσε το συνολικό χρηματικό ποσό των (8.090) ευρώ, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα-αντικείμενα, συνολικής αξίας τουλάχιστον 1.700 ευρώ.
Για την τέλεση των έκνομων ενεργειών του χρησιμοποιούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ενοικίασε 25χρονος ημεδαπός και του το παρείχε, προκειμένου, εν γνώσει του, να τελέσει τις κλοπές.
Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των δύο ατόμων υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
- Απεργιακό λουκέτο 24 ωρών σε όλη τη χώρα – Ποιοι απεργούν, τι ώρα οι πορείες
- Ισόβια συν 15 χρόνια για τη γυναικοκτονία της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη: Συνεργείο εστία μόλυνσης – Είχε πεταμένες πλάκες αμίαντου (ΦΩΤΟ)
- Απεργία σήμερα στον ΟΑΣΘ: Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη – Ποια κυκλοφορούν