Του Μιχαήλ Λιάπη
Πυρετός προετοιμασιών επικρατεί από το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν όψει της σημερινής μεγάλης εκδήλωσης που θα γίνει για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.
Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τους ONIRAMA και τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης με παρουσιαστή το Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Παρά το βροχερό καιρό, στην εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης εργάζονται πυρετωδώς ώστε να στηθεί η σκηνή για τη συναυλία και να είναι όλα στην εντέλεια.
Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes:










Με επίκεντρο τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις στις 4 και στις 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς στον Λευκό Πύργο, πλήθος άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έχουν σχεδιασθεί σε όλη την πόλη για μικρούς και μεγαλύτερους.
Με αφετηρία τις 4 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του κέντρου της πόλης μεταμορφώνεται σε έναν χειμερινό παραμυθένιο κόσμο και θα μας φέρει αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων και των παιδικών παραμυθιών.
Αγιοβασίληδες, ξωτικά, ελαφάκια, αρκουδάκια, ζαχαρωτά, αστέρια, λαμπερά φώτα και πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα θα πλαισιώνουν το μεγάλο κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει Λευκή Νύχτα με ανοιχτά καταστήματα μέχρι τις 12 το βράδυ και πλούσιες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Δήμο σε 7 σημεία στην πόλη.
Αναλυτικά στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, τη Λεύκη Νύχτα.
Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους θα υπάρχουν σε 7 διαφορετικά σημεία του δήμου, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλη την πόλη να γιορτάσει. Στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου με Γούναρη, θα δίνουν ρυθμό πολιτιστικοί χορευτικοί σύλλογοι ενώ παράλληλα μασκότ και μπαλονοκατασκευές θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους! Η μεγάλη έκπληξη, είναι η μπάντα με τα χάλκινα της Μακεδονίας, που είναι έτοιμη να μας ξεσηκώσει όλους!
Λίγο πιο δίπλα, στη συμβολή των οδών Ικτίνου με Ζεύξιδος, σχολές χορού θα χαρίσουν ανεπανάληπτα show υπό τους ήχους της jazz μουσικής των “Divarco”. Εξειδικευμένοι face painters θα δημιουργήσουν ευφάνταστα σχέδια στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, την ώρα που μπαλόνια θα παίρνουν μορφή σε ό,τι επιθυμείτε.
Παρακάτω, στην Αγίας Σοφίας, οι εκπλήξεις συνεχίζονται…live μουσική από τους “Γραμμόφωνο” με τραγούδια που φέρνουν αέρα μιας άλλης εποχής! Ο ξυλοπόδαρος παρέα με το φίλο του το ξωτικό θα μας διασκεδάσουν και θα χαρίσουν στιγμές γέλιου! Παραδίπλα, ένας animateur μαζί με τους αγαπημένους μας face painters θα προσθέτουν το κέφι τους στη βραδιά και το μαγικό show με τις γιγάντιες σαπουνόφουσκες, θα καταπλήξει όλη την πόλη δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις!
Ωστόσο, οι δράσεις δε θα μείνουν μόνο στο κέντρο της πόλης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θέλοντας να αγκαλιάσει όλο το Δήμο Θεσσαλονίκης, επεκτείνει τη γιορτή μέχρι την Τούμπα και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, στηρίζοντας την τοπική αγορά.
Πιο συγκεκριμένα, κατά μήκος της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε τρία σημεία, στη Γρηγορίου Λαμπράκη 104,196 και 218. Live μουσική από τους “Bliss” και τη Ραχήλ Τσελεπίδου θα δίνουν ρυθμό ενώ παράλληλα van-bar θα κερνάει ζεστό κρασί Glühwein. Πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολές χορού θα δώσουν το παρών παρέα με τον ξυλοπόδαρο, μασκότ, animateurs, μπαλονοκατασκευές και face painters. Το φαντασμαγορικό show με τις γιγάντιες σαπουνόφουσκες, θα διασκεδάσει μικρούς, μεγάλους και στην Τούμπα! Μια ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους φίλους της Τούμπας καθώς θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την πιο hot τάση του Instagram, το 360 photo booth!
Στη Λεωφόρο Βας. Όλγας ομάδες Τυμπανιστών θα χαρίσουν το κέφι και τη ζωντάνια δίνοντας εορταστικό ρυθμό στην αγορά και τους κατοίκους της περιοχής!
Σας περιμένουμε όλους για να φωτίσουμε την πόλη και να ζήσουμε μια αξέχαστη βραδιά!
Μέγας Χορηγός Διοργάνωσης: ΔΕΗ
Με την υποστήριξη: ΑΚΤΩΡ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024 φωτίζουμε την Θεσσαλονίκη!
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικων Δέντρων στις Δημοτικές Κοινότητες και στην Τριανδρία
Οι Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας καλωσορίζουν τις ημέρες των εορτών με τη φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων και με μια σειρά εκδηλώσεων που θα γεμίσουν τις γειτονιές της πόλης με φως, κάλαντα και μελωδίες.
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου – Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας
Η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας διοργανώνει τη «Γιορτή Αγγέλων στην Τριανδρία» στις 3 Δεκεμβρίου 2024 στις 18.00 στο πάρκο του Αγίου Σπυρίδωνα.
Η εκδήλωση, η οποία θα σηματοδοτεί και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Τριανδρία, θα ξεκινήσει με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις χορωδίες του 14ου παραρτήματος ΚΑ.Π.Η. και του Ωδείου Μούσα.
Στην συνέχεια την σκυτάλη θα πάρει το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης LES AU REVOIR σε ένα μουσικό πρόγραμμα, πάντρεμα παλιάς ρετρό ελληνικής μουσικής και σύγχρονου ηλεκτρονικού ήχου, που θα περικλείει ατμοσφαιρικούς bossa nova και Swing ρυθμούς.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν στο χώρο ξυλοπόδαροι, Άγιος Βασίλης, Εμψυχωτής και face painter για τους μικρούς μας φίλους, για τους οποίους έχουμε φροντίσει να πάρουν στο τέλος και από ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δωράκι, ενώ οι μεγάλοι θα κεραστούν με Glühwein.