Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΒΕΘ: Αίτημα για μείωση της προκαταβολής εταιρικού φόρου εισοδήματος στο 50%

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Επιστολή του ΕΒΕΘ στους συναρμόδιους Υπουργούς

Τη μείωση της προκαταβολής του εταιρικού φόρου εισοδήματος για τις κάθε λογής εταιρείες στο 50% ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνο Πετραλιά και τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστο Δήμα.

Η επιστολή, που υπογράφεται από τον Ά Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ, κ. Κωνσταντίνο Μωραϊτίδη, είναι η ακόλουθη:

“Αγαπητοί κύριοι Υπουργοί,

Όπως προκύπτει από την πρόσφατη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2024 είναι θετικότερα των στόχων που είχαν τεθεί, κάτι που αναμφίβολα αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Ταυτόχρονα ωστόσο, οι επιχειρήσεις της χώρας μας, οι οποίες έχουν δοκιμαστεί σκληρά από την εποχή της οικονομικής κρίσης και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που την ακολούθησαν μέχρι σήμερα, που καλούνται να επιβιώσουν σ’ ένα απολύτως ρευστό περιβάλλον ανατιμήσεων και γεωπολιτικών αναταραχών, εξακολουθούν να επωμίζονται μία βαριά προκαταβολή φόρου εισοδήματος, της τάξης του 80%.

Δεδομένων των παραπάνω, εκτιμούμε ότι θα ήταν σκόπιμο να εξεταστεί από πλευράς σας η δυνατότητα μείωσης του εν λόγω συντελεστή, με τη διαμόρφωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τις κάθε λογής εταιρείες στο 50%. Μία τέτοια εξέλιξη, φρονούμε ότι θα μπορούσε να παράσχει μία νέα αναπτυξιακή ώθηση στις ελληνικές εταιρείες, και εν τέλει στην ελληνική οικονομία γενικότερα”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος