Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλειστοί 5 δρόμοι στη Θεσσαλονίκη – Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία σε ΙΧ

Απαγόρευση και για την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων – Η νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, των χιονοπτώσεων και του παγετού. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα, καθώς και η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων ή λοιπών μέσων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Κολχικού – Σοχού – Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας (ύψος Κολχικού) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), καθώς και της Επαρχιακής οδού Βαγιοχωρίου – Σοχού - Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Εγνατία Οδό (κόμβος Βαγιοχωρίου) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), από ώρα 00:30 της Τρίτης (14-01-2025) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων και την έκδοση σχετικής απόφασης άρσης των οριζόμενων στην παρούσα προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επίσης αποφασίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω της Εγνατίας οδού (κόμβος Αμφίπολης).

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

- τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ)

- τα οχήματα οδικής βοήθειας

- τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι

- τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

 

Πού υπάρχουν κλειστοί δρόμοι

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της αστυνομίας εξακολουθούν να υπάρχουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δρόμους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από την 19:25΄ ώρα της 13/01/2025 και μέχρι νεωτέρας, ισχύει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Δημοτική Οδός Κισσέως, καθ’ όλο το μήκος της (από οδό Κισσέως 01 έως Καταφύγιο Χορτιάτη), Δ.Ε. Χορτιάτη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του λοιπού οδικού δικτύου».

Υπενθυμίζεται πως κλειστοί παραμένουν οι ακόλουθοι δρόμοι:

  • Επαρχιακή Οδός Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου
  • Επαρχιακή Οδός Μαυρονερίου – Βαθυλάκου (από έξοδο Βαθυλάκου έως δ/ση Παλιού Αγιονερίου) εξαιτίας χιονόπτωσης.
  • Επ. Ο. Προχώματος – Ξηροχωρίου από την διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την Επ. Ο. Ξηροχωρίου – Νέας Μεσήμβριας.
  • Επ. Ο. Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωμανός: Τα γνωστά τρολς διακινούν fake news γύρω από τον κατώτατο μισθό
«Πριν καν ανακοινωθεί η νέα, πέμπτη συνεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, οι γνωστοί μηχανισμοί των τρολς ξεκίνησαν τη διασπορά fake news»
Ρωμανός: Τα γνωστά τρολς διακινούν fake news γύρω από τον κατώτατο μισθό