Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Άδειασαν τα ράφια σε φαρμακεία από διαγνωστικά «τριπλά τεστ»

Mετά τις γιορτές, επικρατεί ένας ισχυρός συνδυασμός ιώσεων

Ανάρπαστα έχουνε γίνει τα τριπλά τεστ στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τα οποία ανιχνεύουν γρίπη, κορονοϊό αλλά και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι διανύουμε μία περίοδο, μετά τις γιορτές, που καταγράφεται έξαρση ιώσεων και εφιστούν την προσοχή σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτήν την περίοδο, μετά τις γιορτές, επικρατεί ένας ισχυρός συνδυασμός ιώσεων, με την γρίπη να υπερισχύει στα περισσότερα περιστατικά.

Μεταξύ των περιστατικών την εμφάνιση του έχει κάνει και ο πνευμονοϊός, ενώ γρίπη και κορονοϊός συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα παιδιά.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί η τήρηση των κανόνων υγιεινής και η καλή διατροφή των παιδιών λειτουργούν αποτρεπτικά στην μετάδοση των ιώσεων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ