Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλειστοί δρόμοι για 3 μέρες έξω από τη Θεσσαλονίκη – Ποιοι δρόμοι, ποιες ώρες

Ανακοίνωση από την Τροχαία Θεσσαλονίκης για κλείσιμο δρόμων λόγω απομάκρυνσης εναέριων καλωδίων

Κλειστοί δρόμοι έξω από τη Θεσσαλονίκη λόγω απομάκρυνσης εναέριων καλωδίων ανακοίνωσε η Τροχαία της πόλης. Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 23/01/2025, την Κυριακή 26/01/2025 και την Κυριακή 02/02/2025, κατά τις ώρες 08:00 – 16:00 έκαστης ημέρας, θα εφαρμοστούν σταδιακά Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ε.Ο. (2) Θεσσαλονίκης – Εδέσσης (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας).

Συγκεκριμένα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Ε.Ο. (02) Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, από το ύψος του Ι/Κ Γέφυρας (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων) έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Καπετάν Άγρα (Χαλκηδόνα).

Η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα μέχρι των 3,5 τόνων θα διεξάγεται ως εξής:

Για τα κινούμενα από Θεσσαλονίκη προς Χαλκηδόνα, θα εκτρέπονται στον σηματοδοτούμενο κόμβο της Ε.Ο.(2) Θεσσαλονίκης – Εδέσσης με Κάτω Γέφυρα, δεξιά προς Γέφυρα – Βαθύλακκο – Πρόχωμα – Κουφάλια για να καταλήξουν στον σηματοδοτούμενο κόμβο της Χαλκηδόνας με την Ε.Ο. (2) Θεσσαλονίκης – Εδέσσης (από το συγκεκριμένο σημείο θα μπορούν να κινηθούν είτε δεξιά προς Πέλλα, Γιαννιτσά, Έδεσσα είτε αριστερά προς Χαλκηδόνα).

Για τα κινούμενα προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται αριστερά από τον σηματοδοτούμενο κόμβο της Ε.Ο. (2) Θεσσαλονίκης – Εδέσσης με την Χαλκηδόνα προς τα Κουφάλια – Πρόχωμα – Βαθύλακκο – Γέφυρα, εκτελώντας την αντίθετη πορεία και θα καταλήγουν στον σηματοδοτούμενο κόμβο της Ε.Ο. (2) Θεσσαλονίκης – Εδέσσης με Κάτω Γέφυρα, για να στρίψουν αριστερά προς Θεσσαλονίκη.

Επισημαίνεται ότι στον σηματοδοτούμενο κόμβο της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Εδέσσης με Κάτω Γέφυρα, η αριστερόστροφη κίνηση εξόδου από την Ε.Ο. (2)  Θεσσαλονίκης – Εδέσσης προς τον οικισμό της Κάτω Γέφυρας, οι κινήσεις από Γέφυρα προς Κάτω Γέφυρα και το αντίστροφο, καθώς και η δεξιόστροφη κίνηση εξόδου από την Κάτω Γέφυρα προς Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιούνται κανονικά για τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνους.

Στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη από Χαλκηδόνα, η τελευταία δυνατότητα εξόδου ενός Ι.Χ.Ε. οχήματος θα είναι στην οδό Καπετάν Άγρα, μέσω της οποίας θα κινείται προς Παρθένι – Άδενδρο – Βραχιά – Μάλγαρα για να εξέλθει στην ΠΑΘΕ.

Η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων θα διεξάγεται ως εξής:

Τα οχήματα με κατεύθυνση προς Χαλκηδόνα θα εκτρέπονται από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου που υπάρχει μεταξύ Αγίου Αθανασίου και Γέφυρας και από εκεί θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ, θα ακολουθούν τη διαδρομή μέσω της ΠΑΘΕ προς Χαλάστρα, Μάλγαρα, θα διέρχονται από τα διόδια Μαλγάρων, στη συνέχεια θα εξέρχονται από τον κόμβο στο Κλειδί, θα συνεχίζουν μέσω της Εγνατίας Οδού μέχρι το Νησέλλι, όπου θα εξέρχονται με κατεύθυνση προς Αλεξάνδρεια και μέσω της Π.Ε.Ο. θα κατευθύνονται είτε προς Γιαννιτσά είτε προς Χαλκηδόνα (μέσω της γέφυρας Λουδία – φορτηγά έως 20 τόνους) ανάλογα με τον τελικό προορισμό τους.

Η αντίθετη κατεύθυνση από Γιαννιτσά - Χαλκηδόνα προς Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται προς Αλεξάνδρεια μέσω της Επ. Οδ. Γιαννιτσών – Αλεξανδρείας (εξαιρούνται τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό την Χαλκηδόνα έως 20Τ μέσω γέφυρας Λουδία).

Τα οχήματα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη  θα κινούνται μέσω της Επαρχιακής Οδού Γιαννιτσών -  Αλεξάνδρειας προς Εγνατία Οδό με εξαίρεση τα οχήματα που έχουν τελικό προορισμό τα Γιαννιτσά και την Χαλκηδόνα (έως 20Τ από γέφυρα Λουδία).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων. «Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση της Τροχαίας.          

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας – Καπνός σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ
Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έχουν κινητοποιηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές για καπνό σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας
Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας – Καπνός σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ