Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ανάσα με συνολικά 10.000 θάμνους και δέντρα

Τα μεταλλικά κιόσκια και οι μεγάλες πέργκολες, όπου θα κατασκευαστούν τα τρία αναψυκτήρια του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη κεντρίζουν τα βλέμματα. Τα μονοπάτια και οι περιπατητικές διαδρομές διαμορφώνονται ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί οι κολόνες φωτισμού.

Σε εξέλιξη είναι και οι φυτεύσεις χιλιάδων θάμνων και δέντρων, που θα φτάνουν με τα ήδη υπάρχοντα συνολικά τις 10.000.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στα κτήρια Α2 και Α3, στα οποία θα στεγαστούν το νέο Δημαρχείο και όλες οι υπηρεσίες του δήμου Παύλου Μελά καθώς και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι εργασίες στο κτήριο Α3, στο οποίο αναμένεται να στεγαστεί το Μουσείο με τα ευρήματα, που προέρχονται από τις ανασκαφές του μετρό Θεσσαλονίκης.

Εξίσου σημαντικά είναι τα κτήρια, που προορίζονται για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Αγωγής.

Προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του Μητροπολιτικού Πάρκου, ωστόσο, για το κοινό θα ανοίξει πιθανότητα λίγο αργότερα.

Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι άμεσα να τρέξουν οι διαγωνισμοί για τη φύλαξη του πάρκου και τη συντήρηση του πρασίνου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πάμε ένα σινεμαδάκι;

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Με λίγα σύννεφα ξεκινά το Σ/Κ