Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Σπείρα άνοιγε σπίτια και εταιρείες – Κλοπιμαία πάνω από 48.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ένα μέλος της εγκληματικής ομάδας – Είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος

Ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία μέλος εγκληματικής ομάδας - συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν 1 ληστρική κλοπή εντός επιχείρησης, 9 διαρρήξεις οικιών και εταιρειών, καθώς και 2 περιπτώσεις κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, με την «λεία» της εγκληματικής ομάδας να ξεπερνά τα 48.600 ευρώ.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ταυτοποιήθηκε μέλος εγκληματικής ομάδας- συμμορίας, η οποία δραστηριοποιούνταν στην τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για προσωρινά κρατούμενο σε Κατάστημα Κράτησης, όπου σε βάρος του καθώς και σε βάρος των υπολοίπων μελών σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση-, εγκληματική οργάνωση- συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, τελεσθείσες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, τελούμενη κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι ανωτέρω τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024, συγκρότησαν – εντάχθηκαν σε δομημένη ομάδα, προκειμένου να προβαίνουν στην κατ’ επάγγελμα τέλεση κλοπών και διαρρήξεων οικιών, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας μετέβαιναν με επιβατικό- «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο σε οικίες που απουσίαζαν οι κάτοικοι ή εταιρείες που δεν λειτουργούσαν και στη συνέχεια, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων τις παραβίαζαν, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, αντικείμενα, καθώς και τιμαλφή – χρυσαφικά μεγάλης χρηματικής αξίας.

Μάλιστα, όπως προέκυψε, προκειμένου να παραπλανούν τις Αρχές σχετικά με τα πραγματικά στοιχεία του ανωτέρω οχήματος, φρόντιζαν να τοποθετούν σε αυτό, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες αφαιρούσαν σε προηγούμενο χρόνο από έτερα αυτοκίνητα.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -1- ληστρική κλοπή εντός επιχείρησης, -9- διαρρήξεις οικιών και εταιρειών, καθώς και -2- περιπτώσεις κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, με την «λεία» της εγκληματικής ομάδας να ανέρχεται στα 48.628,8 ευρώ, ενώ η χρηματική αξία των φθορών που προκάλεσαν, τουλάχιστον 8.755 ευρώ.  

Σημειώνεται ότι, ο ανωτέρω κατηγορούμενος που ταυτοποιήθηκε, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για ομοειδείς πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθη 17χρονος Πολωνός στην Κατερίνη – Για άγρια γυναικοκτονία με τσεκούρι
Κατηγορείται ότι έκαψε τη γυναίκα, ρίχνοντας στο σώμα της χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων
Συνελήφθη 17χρονος Πολωνός στην Κατερίνη – Για άγρια γυναικοκτονία με τσεκούρι