Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βοήθεια στην τρίτη ηλικία από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Βοήθεια στην τρίτη ηλικία από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Τα βασικά είδη τροφίμων, που θεωρούνται απολύτως αναγκαία για το καθημερινό τραπέζι, προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε δεκάδες ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα.

«Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθούν όλοι οι απαραίτητοι οικονομικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές. Τώρα, με τη διάθεση των καθαρών εσόδων στην υποστήριξη μελών των ΚΑΠΗ με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ερχόμαστε να υλοποιήσουμε αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την οργάνωση αυτής της μεγάλης συναυλίας» δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης προκηρύχθηκε διαγωνισμός, ύψους περίπου 18.350 ευρώ, για την προμήθεια βασικών ειδών τροφίμων που πρόκειται να διατεθούν σε άπορα μέλη των ΚΑΠΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, όλες οι σχετικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν προ εβδομάδων, αλλά έπειτα από συνεννόηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη αποφασίστηκε η διάθεση των τροφίμων να γίνει μέσα στον Ιούνιο, ώστε η ενέργεια αυτή να μη συνδεθεί κατά καμία έννοια με την προεκλογική περίοδο.

«Τα ηλικιωμένα άτομα που θα υποστηριχθούν μέσω της συγκεκριμένης δράσης επελέγησαν από καταλόγους που έχουν συνταχθεί από τους κοινωνικούς λειτουργούς των ΚΑΠΗ», επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης, λέγοντας ότι η διοίκηση των ΚΑΠΗ, όπως και συνολικά ο δήμος Θεσσαλονίκης, προσπαθεί με κάθε τρόπο να στέκεται στο πλευρό των πολιτών που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση.

Ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, από τα βασικά είδη που θα δοθούν

Καθένα από τα διακόσια ηλικιωμένα άτομα που έχουν περιληφθεί στις λίστες των κοινωνικών λειτουργών θα λάβει πακέτα τροφίμων, συνολικού βάρους 38,5 κιλών. Στα πακέτα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, αλεύρι, καφές και γάλα μακράς διαρκείας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ, τα τρόφιμα έχουν ήδη παραδοθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης και αυτές τις ημέρες τοποθετούνται σε πακέτα, ώστε να αρχίσει η διάθεσή τους προς τα άτομα που χρήζουν βοήθειας. «Η παράδοση των τροφίμων στα ηλικιωμένα άτομα θα γίνει με κάθε διακριτικότητα, καθώς είναι σημαντικό να μη θιγεί η αξιοπρέπεια κανενός» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες θα καλέσουν τους ηλικιωμένους να παραλάβουν τα πακέτα με τα τρόφιμα, αλλά, καθώς πρόκειται για πολύ βαριές συσκευασίες, εάν κάποιος δεν έχει τρόπο μεταφοράς, τότε ο ίδιος ο δήμος θα αναζητήσει λύση, ώστε τα είδη να φτάσουν στα σπίτια των δικαιούχων».

Οι δαπάνες για την προμήθεια των ειδών διατροφής, που πρόκειται να διατεθούν σε συνολικά διακόσια άπορα μέλη των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του δήμου Θεσσαλονίκης, καλύφθηκαν από τα έσοδα της φιλανθρωπικής συναυλίας που είχε οργανωθεί τον Σεπτέμβριο του 2012 προς τιμήν του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Έβρου-Ηρακλείου

Διεθνές εργαστήριο με τη συμμετοχή οφθαλμιάτρων από όλο τον κόσμο!