Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος Καλαμαριάς τιμά τη μουσική ταυτότητα των Ελλήνων του Καρς

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο

Ο Δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων του Καρς, διοργανώνει μια επετειακή εσπερίδα αφιερωμένη στη μουσική ταυτότητα και τη συλλογική μνήμη, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Η μουσική ταυτότητα των Ελλήνων του (εκ) Κάρς σε ένα ταξίδι τριών αιώνων - Μια ανοιχτή συζήτηση μνήμης και μουσικής ταυτότητας» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμαριάς και της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού και του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας».

afisa-100xronia.jpg?v=0

Στην εσπερίδα συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής και της επιστήμης που συνδέονται άμεσα με την πολιτιστική κληρονομιά του Καρς:

  • Γιώργος Ιωαννίδης (τραγουδιστής),
  • Αντωνία Καραγιαννίδου (εκπαιδευτικός και τραγουδίστρια),
  • Δημήτρης Πιπερίδης (δημοσιογράφος και λυράρης),
  • Θανάσης Στυλίδης (δικηγόρος και λυράρης), σε μια ανοιχτή συζήτηση με τη Δρ. Λαογραφίας Μυροφόρα Ευσταθιάδου.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τη χορωδία του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Γιώργου Στεφανίδη.

Μέσα από τη μουσική, τον λόγο και τις ζωντανές μαρτυρίες, επιχειρείται ένα ταξίδι στον χρόνο που αναδεικνύει τη σημασία της μουσικής παράδοσης των Ελλήνων του Καρς για τη διατήρηση της ταυτότητας και της συλλογικής μνήμης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθη 17χρονος Πολωνός στην Κατερίνη – Για άγρια γυναικοκτονία με τσεκούρι
Κατηγορείται ότι έκαψε τη γυναίκα, ρίχνοντας στο σώμα της χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων
Συνελήφθη 17χρονος Πολωνός στην Κατερίνη – Για άγρια γυναικοκτονία με τσεκούρι