Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου. Συγκεκριμένα, κατά την προηγούμενη εβδομάδα, σε λαϊκές αγορές σε Χαριλάου και Ξηροκρήνη αλλά και σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού και κέντρου πόλης, ελέγχθηκαν 488 άτομα, συνελήφθησαν 6 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, βεβαιώθηκαν 17 διοικητικά πρόστιμα ύψους 17.000 ευρώ συνολικά και εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.110 προϊόντα παρεμπορίου.
Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου έχει συγκροτήσει και λειτουργεί Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου, η οποία σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπων Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διενεργούν στοχευμένους ελέγχους, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έντονη αγοραστική κίνηση, όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, με αποκλειστική αποστολή την πάταξη του φαινομένου.
Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 28-04-2025 έως 04-05-2025, σε λαϊκές αγορές σε Χαριλάου και Ξηροκρήνη αλλά και σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού και κέντρου πόλης:
• Ελέγχθηκαν (488) άτομα,
• Συνελήφθησαν (6) εξ΄αυτών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,
• Βεβαιώθηκαν (17) διοικητικά πρόστιμα ύψους (17.000) ευρώ συνολικά,
• Σχηματίστηκαν επιπλέον (10) δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και
• Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (1.110) προϊόντα παρεμπορίου.
Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.