Μία ιδιαίτερα σημαντική συνέντευξη παραχώρησε στην TV100 και την εκπομπή «Δημότης Online» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Στέφανος Γκίκας, με επίκεντρο την πολυαναμενόμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες.
Ο κ. Γκίκας αποκάλυψε ότι αναζητούνται αυτή τη στιγμή οι απαραίτητοι πόροι για την επιδότηση της γραμμής, ώστε να καταστεί δυνατή η εκκίνηση των δρομολογίων μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει άμεσα η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη σύνδεση που επί χρόνια ζητούν πολίτες και φορείς της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο Υφυπουργός σημείωσε πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη γραμμή να χαρακτηριστεί άγονη γραμμή. Σε αυτή την περίπτωση, εξήγησε, η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες για τέσσερα συνεχή έτη, από το 2026, εξασφαλίζοντας έτσι βιώσιμη και προβλέψιμη εξυπηρέτηση για επιβάτες και τοπικές επιχειρήσεις.
Η διαδικασία ένταξης στις άγονες γραμμές θα κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς, καθώς όπως γνωστοποίησε ο κ. Γκίκας, ο σχετικός διαγωνισμός πρόκειται να διεξαχθεί εντός του φετινού καλοκαιριού.