Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο στη Νεάπολη - Μαζεύτηκαν πολίτες για «βλάσφημα έργα»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ένταση στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης κατά την παρουσία του εικαστικού Χριστόφορου Κατσαδιώτη

Του Μιχαήλ Λιάπη,

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα απόγευμα Παρασκευής 16 Μαΐου σε διαμαρτυρία στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης.

Συγκεκριμένα περίπου 40 άτομα συγεκντρώθηκαν με σημαίες, εικόνες και σταυρούς στα χέρια για να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του εικαστικού Χριστόφορου Κατσαδιώτη σε σεμινάριο με θέμα «Η θεματολογία που ενοχλεί».

Πρόκειται για το δημιουργό των έργων που είχαν εκτεθεί στην Εθνική Πινακοθήκη και βανδαλίστηκαν από τον βουλευτή Νίκο Παπαδόπουλο με κριτική ότι είναι «βλάσφημα».

Οι συγκεντρωμένοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του εικαστικού του επιτέθηκαν λεκτικά. Η αστυνομία για να τον προστατέψει, τον οδηγήσε σε αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, με τους διαμαρτυρόμενους να βρίσκονται έξω από αυτήν και ουσιαστικά να τον αποκλείουν.

Παράλληλα έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο. Μετά από μερικά λεπτά οι δυνάμεις της αστυνομίας τους απομάκρυναν εκτός κτιρίου, όπου και παρέμειναν χωρίς να συνεχίζεται η ένταση, με την εκδήλωση να έχει ξεκινήσει κανονικά.

Δείτε φωτογραφίες του TyposThes:

lakouves-metro-egnatia.jpg
lakouves-metro-egnatia_2.jpg

 

lakouves-metro-egnatia.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Πώς περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας όταν πήρε φωτιά το σπίτι τους στα Γιαννιτσά την ώρα που διάβαζαν για τις ενδοσχολικές εξετάσεις
Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έσωσε 2 παιδιά από φωτιά στο σπίτι τους
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, συνέδεσε το όνομά του με τη ίδρυση μεγάλων μουσείων μουσείων
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του