Ξεκινά το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, η θερμοκρασία στην Ελλάδα αναμένεται να ανέβει αισθητά τις επόμενες μέρες και να αγγίξει ακόμη και τους 40 βαθμούς σε κάποιες περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για έναν «θερμικό θόλο» ο οποίος θα φέρει θερμοκρασίες κοντά στους 39 βαθμούς και παρατεταμένη ζέστη. Κατά τον ίδιο, ο θερμικός θόλος οφείλεται στις αυξημένες ατμοσφαιρικές πιέσεις στην περιοχή μας και αναμένεται να επικρατήσει στον ελλαδικό χώρο για τουλάχιστον μία εβδομάδα. επηρεάζοντας σειρά από περιοχές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και η Κεντρική Μακεδονία.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 36 βαθμούς την Κυριακή, κάτι το οποίο ευνοεί όσους θέλουν να κάνουν κάποια απόδραση στις κοντινές παραλίες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει:
"Θερμικός θόλος φέρνει 39άρια και παρατεταμένη ζέστη!"
Καλημέρα!
Ένας τέτοιος "θερμικός θόλος" λόγω των σχετικά υψηλών πιέσεων που θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας αναμένεται να επικρατήσει και στον Ελλαδικό χώρο το επόμενο τουλάχιστον 7ήμερο, προκαλώντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.
Την άνοδο της θερμοκρασίας θα την καταλάβουμε από την Τετάρτη και μετά στις ευάλωτες στη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας ,της κεντρικής Μακεδονίας ,της Φθιώτιδας ,της Βοιωτίας,της Αιτωλοακαρνανίας και της Πελοποννήσου.
Το κύμα αυτό ζέστης αναμένεται να έχει εξάρσεις ,ενώ η διάρκειά του φαίνεται να προσεγγίζει και τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου.Προσοχή στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς! Ενδεικτικά η πορεία της θερμοκρασίας σε 10 πόλεις φαίνεται στον παρακάτω πίνακα καθώς και το φαινόμενο του "θερμικού θόλου " στις εικόνες που ακολουθούν!
Καλά μπάνια!
Δείτε την ανάρτηση:
Δείτε τον πίνακα του κ. Τσατραφύλλια με την πρόβλεψη για τις θερμοκρασίες:
- Θεσσαλονίκη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Φωτιά σε νταλίκα εν κινήσει (VIDEO)
- Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη: Έκλεψε τσαντάκι από καφετέρια – Έκρυψε τα χρήματα στο εσώρουχό του
- Θεσσαλονίκη: 16χρονος έκανε 10 ληστείες στο κέντρο – Τι καταστήματα «χτυπούσε»
