Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελία Τσαϊρίδη - «Κινούμενες νεκροφόρες τα λεωφορεία των διμοιριών»

«Στην Έκθεση και στις αθλητικές δραστηριότητες δεν θα μπορούν να δουλέψουν όλες οι διμοιρίες» λέει στο TyposThes ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ Θοδωρής Τσαϊρίδης

*Του Δημήτρη Κετικίδη | Από την έντυπη έκδοση «Τύπος Θεσσαλονίκης»

Ζητήματα που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα των οχημάτων, των εξοπλισμό των αστυνομικών αλλά και την ανανέωση του στόλου της ΕΛ.ΑΣ. ανέδειξε με δηλώσεις του στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, τονίζοντας ότι «οι αστυνομικοί παίζουν κορόνα γράμματα τις ζωές τους».

«Οι ελλείψεις είναι δεδομένες όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί» είπε αρχικά ο κ. Τσαϊρίδης.

«Πριν από λίγα χρόνια δόθηκαν εκατομμύρια για ανακατασκευή λεωφορείων των διμοιριών, η οποία ανακατασκευή όμως στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ. Τα οχήματα είναι 25 ετών και πάνε στα συνεργεία ενώ είναι ακατάλληλα» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Τσαϊρίδης υπογράμμισε ότι «δύο διμοιρίες δεν έχουν λεωφορεία. Μπαίνουμε στο καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες, και από τα 8 λεωφορεία στα 6 δεν λειτουργεί το air condition. Δεν υπάρχει πρόβλεψη στον ορίζοντα για αντικατάσταση των οχημάτων».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, «οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν έχουν οχήματα, και αυτήν τη στιγμή ταλαιπωρείται το προσωπικό. Το λεωφορείο είναι σαν το σπίτι των αστυνομικών. Επειδή δεν έχουν δικό τους λεωφορείο, αναγκάζονται να ανεβοκατεβάζουν κάθε μέρα 20 κιλά εξοπλισμό από τον τέταρτο όροφο, και να τον πάνε στο λεωφορείο που είναι διαθέσιμο».

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως «όταν θα έρθει η Έκθεση, όταν θα γίνει έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων, δεν θα μπορούν να δουλέψουν όλες οι διμοιρίες. Το θέμα με τα air condition είναι θέμα υγιεινής. Οι διμοιρίες θα κάθονται με 50 βαθμούς μέσα στο λεωφορείο να πάθουν τίποτα»;

«Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και 5 χρόνια. Ακούμε ότι θα γίνει διαγωνισμός για αντικατάσταση των λεωφορείων, αλλά δεν βλέπουμε καμία αλλαγή. Οι διμοιρίες της Θεσσαλονίκης, είναι όλης της Βόρειας Ελλάδας και πηγαίνουν παντού. Οι αστυνομικοί θα παίζουν κορόνα γράμματα τις ζωές τους; Είναι κινούμενες νεκροφόρες αυτά τα λεωφορεία».

Όσον αφορά το αν έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό στο οποίο δεν μπόρεσαν να πάνε αστυνομικοί λόγω των συγκεκριμένων προβλημάτων, ο κ. Τσαϊρίδης τόνισε ότι «τη δεδομένη στιγμή, δεν έχει τύχει να μη μπορούμε να πάμε κάπου.

Αλλά με τη ΔΕΘ είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Καταρχάς τίθεται θέμα επιχειρησιακό. Δεν γίνεται να στοιβάζουν κόσμο, να μπαίνουν 2-3 διμοιρίες σε ένα λεωφορείο για να μπορέσουν να μετακινηθούν».

«Το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα οχήματα δεν είναι κατάλληλα και γίνονται πολλά ταξίδια, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Δε θα καλύπτονται οι απαιτούμενες επιχειρησιακές ανάγκες» συμπλήρωσε ο κ. Τσαϊρίδης.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο τα χρήματα που δίνονται για τις βλάβες, να είναι περισσότερα από το κόστος αγοράς ενός οχήματος.

Θα έπρεπε να μπει όριο στο πόσα χρόνια ένα περιπολικό π.χ. μπορεί να είναι στο δρόμο. Υπάρχουν μηχανές που είναι από το 1995 και λεωφορεία που είναι από το 2000 και το 2005 και έχουν εκατομμύρια χιλιόμετρα» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, υπάρχουν οχήματα τα οποία κατάσχονται από εγκληματικές δράσεις όπως λαθροδιακινήσεις κλπ και μετατρέπονται σε οχήματα της αστυνομίας.

«Υπάρχει δικλείδα που αν ένα όχημα κατασχεθεί, μπορεί να διατεθεί στην υπηρεσία που έκανε την κατάσχεση. Κάποια από αυτά τα οχήματα είναι κατάλληλα, αλλά τα παίρνουν για να καλύψουμε τρύπες, και σίγουρα δεν είναι λύση αυτή. Πολλά από τα οχήματα που είναι στον στόλο της ελληνικής αστυνομίας, είναι κατασχεμένα από εγκληματικές δράσεις όπως λαθροδιακινήσεις, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

Υπάρχουν οχήματα που είναι άσχετα με την αστυνομία. Βάφονται έγχρωμα κάποια, και είναι άλλης μάρκας από αυτά που χρησιμοποιούμε. Αυτά είναι κατασχεμένα και βάφονται για να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες» δήλωσε για να συμπληρώσει πως «αυτό δεν είναι λειτουργικό. Η αστυνομία συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες, με οχήματα που έχουν συγκεκριμένα ανταλλακτικά. Πολλές φορές δεν μπορούν να γίνουν δαπάνες ούτε για τα απαραίτητα ανταλλακτικά».

Τέλος, μιλώντας για τον εξοπλισμό των αστυνομικών για τα έκτακτα συμβάντα, τον χαρακτήρισε «απαρχαιωμένο». «Θα πρέπει να υπάρξει εξοπλισμός με taser και σπρέι δακρυγόνων. Το 2025 ο αστυνομικός πρέπει να διαχειριστεί ένα συμβάν με τον διάλογο, το γκλοπ και το όπλο. Στο εξωτερικό έχουν καρφιά για τους δρόμους, κάμερες κλπ για να αντιμετωπίζουν διάφορα περιστατικά. Πώς για παράδειγμα θα αντιμετωπίσει το μαχαίρι ο αστυνομικός; Αν χρησιμοποιήσει το όπλο του, μετά θα κατηγορούν τους αστυνομικούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ