Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο λόγος που είναι εκτός λειτουργίας - Καμία ανησυχία, λέει ο Δήμας

Υπενθυμίζεται πως λόγω του τεχνικού προβλήματος, τα δρομολόγια δεν ξεκίνησαν σήμερα

Για τον λόγο που το Μετρό Θεσσαλονίκης παραμένει εκτός λειτουργίας από το πρωί της Τετάρτης (25/6), τοποθετήθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100.

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα εντοπίζεται στην επικοινωνία του συστήματος ελέγχου (ATS) με τους zone controllers, που είναι υπεύθυνοι για τον συγχρονισμό και την ασφαλή κυκλοφορία των συρμών.

«Από πολύ νωρίς το πρωί έγιναν τεστ και διαπιστώθηκε ένα τεχνικό ζήτημα που αφορά τον συντονισμό μεταξύ των συστημάτων. Το εξετάζουν οι ειδικοί και εκτιμώ ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η λειτουργία», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς πρόκειται για συμβάν που μπορεί να προκύψει και σε άλλα σύγχρονα δίκτυα μετρό.

Υπενθυμίζεται πως λόγω του τεχνικού προβλήματος, τα δρομολόγια δεν ξεκίνησαν σήμερα, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες που προσήλθαν στους σταθμούς από νωρίς το πρωί.

Ακούστε όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ