Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο σε 39χρονο στην Τσιμισκή - Επίθεση με μαχαίρι, σκύλο

Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο σε 39χρονο στην Τσιμισκή - Επίθεση με μαχαίρι, σκύλο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το άγριο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Τσιμισκή με την επίθεση να σταματά όταν το θύμα έπεσε αναίσθητο στο πεζοδρόμιο

Βάναυση επίθεση από δύο άτομα δέχτηκε ένας 39χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Ιουνίου, καθώς τον ξυλοκόπησαν, τον μαχαίρωσαν με ματσέτα και του επιτέθηκαν με μεγαλόσωμο σκύλο, ράτσας γερμανικός ποιμενικός.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη με την επίθεση να σταματά όταν το θύμα έπεσε αναίσθητο στο πεζοδρόμιο.

Δράστες της επίθεσης ήταν δύο άνδρες 24 και 28 ετών, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ στον έναν αποδόθηκε επιπλέον και η παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 24χρονος καταδικάστηκε σε 21 μήνες φυλάκιση, με δυνατότητα εξαγοράς της ποινής προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ ο 28χρονος σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμό των κατηγορουμένων με άγνωστα άτομα έξω από νυχτερινό μαγαζί. Λίγο αργότερα εντόπισαν τον 39χρονο και τον καταδίωξαν. Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πώς ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει πηδώντας πάνω από κάγκελα, αλλά έπεσε στο έδαφος, όπου δέχτηκε την επίθεση του σκύλου και των δραστών.

Ενας μάρτυρας στην κατάθεσή του ανέφερε… «Τον χτυπούσαν με κλωτσιές, ο ένας κρατούσε ματσέτα και απομάκρυνε τον κόσμο απειλητικά».

Την αστυνομία κάλεσαν γείτονες που είδαν περιστατικό μετά από σύντομη καταδίωξη, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο άνδρες. Ο ένας πέταξε ένα μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών, ενώ ο άλλος επιχείρησε να κρυφτεί σε κατάστημα.

Ο 39χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε μετά την επίθεση, κατέθεσε στο δικαστήριο πως δέχτηκε απρόκλητη επίθεση. «Με χτυπούσαν στο κεφάλι με κλωτσιές και με μαχαίρωσαν στον μηρό», δήλωσε. Παρά τη σκληρότητα του περιστατικού, το θύμα εξέφρασε στους αστυνομικούς την πρόθεσή του να μην κινήσει ποινική δίωξη κατά των δραστών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλω περαιτέρω μπλεξίματα μαζί τους».

Πηγή: newsit.gr

*Φωτογραφία αρχείου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάνω από 3.000 σελίδες η δικογραφία – Τι ερευνάται για Βορίδη και Αυγενάκη

Σάλος με την ατάκα του Ρούτε προς τον Τραμπ - «Δεν τον είπα μπαμπάκα» (VIDEO)