Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γυναίκα έπαθε καρδιακή ανακοπή στη Θεσσαλονίκη – Σωτήρια επέμβαση ΕΚΑΒ

Γυναίκα έπαθε καρδιακή ανακοπή στη Θεσσαλονίκη – Σωτήρια επέμβαση ΕΚΑΒ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Αφού σταθεροποιήθηκε, η γυναίκα διακομίσθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον νοσοκομείο

Καρδιακή ανακοπή υπέστη γυναίκα 67 ετών το πρωί της Κυριακής (28/7) στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να της σώζουν τη ζωή χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβασή τους.

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης, στο σημείο έσπευσαν συνολικά τέσσερις διασώστες με δύο ασθενοφόρα – ένα συμβατικό και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα – καθώς και ιατρός του ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες εφάρμοσαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρησιμοποίησαν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα διαχείρισης καρδιακής ανακοπής. Η έγκαιρη επέμβαση είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά της αυτόματης κυκλοφορίας, της αναπνοής αλλά και του επιπέδου συνείδησης της 67χρονης.

Αφού σταθεροποιήθηκε, η γυναίκα διακομίσθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση νανοδορυφόρου στην Αλεξανδρούπολη

Θήβα: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη στην ταράτσα του νοσοκομείου