Του Μιχαήλ Λιάπη
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Μεγάλη Βόλβη.
Προ ολίγου, ήχησε το «112» στα κινητά των κατοίκων στο Βαϊοχώρι, καλώντας τους να εκκενώσουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς Νυμφόπετρα. Πληροφορίες του TyposThes, αναφέρουν πως οι αρχές έχουν σαφείς οδηγίες πως «προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή» και θα απομακρύνουν όποιον εντοπίζουν στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Πυρκαγιά στο Βαϊοχώρι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Αν βρίσκεστε στην περιοχή, μετακινηθείτε προς Νυμφόπετρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.»
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, καθώς και εναέρια μέσα με δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
