Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σώθηκε το 3,5 χρονών παιδί που έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο

Σώθηκε το 3,5 χρονών παιδί που έβαλε το χέρι του στο πλυντήριο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Με αφορμή την επιτυχή, επίπονη και πολύωρη μικροχειρουργική επέμβαση για την επανασύνδεση και την ανάταξη του ακρωτηριασμένου άνω άκρου του άτυχου παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων “Χατζηκώστα”, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, προέβη στην εξής δήλωση:

“Νιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων “Χατζηκώστα”, οι οποίοι, υπό τις γνωστές σε όλους μας αντίξοες συνθήκες, επέτυχαν να χαρίσουν την υγεία στον μικρό τραυματία, αλλά και τον θαυμασμό της κοινωνίας στο σύνολο του ιατρικού σώματος της χώρας μας.

Οι επιτυχείς προσπάθειες των ιατρών του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” ενδυνάμωσαν την ιερή σχέση εμπιστοσύνης ιατρού – ασθενή, την οποία θα πρέπει όλοι μας να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, και έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι ο ιατρός πασχίζει πρωταρχικά για την υγεία και το καλό του ασθενή του”.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, όταν ο μικρούλης βρισκόταν μόνος με τη γιαγιά του στο σπίτι. Κάποια στιγμή, ξέφυγε από την προσοχή της, άνοιξε το πλυντήριο και έβαλε μέσα το χεράκι του με αποτέλεσμα να γίνει το κακό.

Το άτυχο αγοράκι έβαλε τα κλάματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Αν και σε κατάσταση σοκ η γιαγιά του, κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ και αμέσως έφτασε ασθενοφόρο από την Ηγουμενίτσα που παρέλαβε το αιμόφυρτο παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Επί δώδεκα ώρες εξειδικευμένοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έδιναν μάχη για να επανασυγκολλήσουν το χέρι του τρίχρονου αγοριού, όπου και τελικά τα κατάφεραν.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του τρίχρονου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στις φυλακές Διαβατών μεταφέρθηκε ο Νίκος Μαζιώτης

Πλάτανος προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα στη Λαμία