Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε λαϊκές για παρεμπόριο – Πρόστιμα 2.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι σε λαϊκές για παρεμπόριο – Πρόστιμα 2.000 ευρώ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Κατασχέθηκαν συνολικά 650 προϊόντα – Σε ποιες περιοχές έγιναν οι έλεγχοι

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι έγιναν σε λαϊκές αγορές στις περιοχές Χαριλάου και Ξηροκρήνης, αλλά και σε περιοχή των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού. Συνολικά ελέγχθηκαν 387 άτομα, επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ συνολικά, σχηματίστηκαν 3 δικογραφίες και κατασχέθηκαν 650 προϊόντα παρεμπορίου.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο καταπολέμησης του παρεμπορίου, έχει συγκροτήσει και λειτουργεί Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου, η οποία σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπων Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διενεργούν στοχευμένους ελέγχους, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έντονη αγοραστική κίνηση, όπως στις παρυφές λαϊκών αγορών, με αποκλειστική αποστολή την πάταξη του φαινομένου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 25-08-2025 έως 31-08-2025, σε λαϊκές αγορές στις περιοχές Χαριλάου και Ξηροκρήνης, αλλά και σε περιοχή των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού:

• Ελέγχθηκαν 387 άτομα,

• Επιβλήθηκαν 2 διοικητικά πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ συνολικά,

• Σχηματίστηκαν 3 δικογραφίες για το προαναφερόμενο αδίκημα και 

• Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 650 προϊόντα παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Θεσσαλονίκη

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Πώς θα βγάλουν πάσο φοιτητές και μαθητές – Οι οδηγίες από τον ΟΣΕΘ

Θεσσαλονίκη: Έμπορος ναρκωτικών είχε «χάπι του βιασμού» και αναβολικά