Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι υγειονομικοί – «Η δημόσια υγεία είναι βαριά ασθενής»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ - Συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο και πορεία στο ΥΜΑ-Θ

Με κεντρικό σύνθημα «Ασφάλεια στην περίθαλψη - αξιοπρέπεια στην εργασία», οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, με συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο και πορεία προς το ΥΜΑ-Θ, ενόψει των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι η δημόσια υγεία είναι «βαριά ασθενής», με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και ασθενείς να ταλαιπωρούνται. Ανέφερε ότι το Ιπποκράτειο σε κάθε εφημερία δέχεται 1.200 περιστατικά, με λιγότερους από 200 εισαγόμενους και πολύωρες αναμονές στα Επείγοντα. Σημείωσε ότι η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τα υποστελεχωμένα κέντρα υγείας στέλνουν χιλιάδες ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία, όπου η διαχείριση περιστατικών είναι επικίνδυνη. Επισήμανε ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών παραμένει κλειστό, ενώ περίπου 100.000 ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής. Κατήγγειλε, δε, ότι οι λίστες «κρύβονται κάτω από το χαλί» με vouchers για τον ιδιωτικό τομέα.

Από το 2023, το ΕΣΥ έχει χάσει 3.000 εργαζόμενους, ενώ οι χαμηλοί μισθοί δεν προσελκύουν νέους, είπε. «Η μπάλα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού», πρόσθεσε, ζητώντας αυξήσεις μισθών και αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης των νοσοκομείων από 5,3% στο 7,5% του ΑΕΠ, ώστε το ΕΣΥ να μην καταρρεύσει.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση των υγειονομικών:

ygeionomikoi-1.jpg
ygeionomikoi-2.jpg
ygeionomikoi-3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε