Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος η Αγ. Σοφίας μέχρι τη Λ. Νίκης - Πέφτουν υπογραφές

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η σύμβαση θα υπογραφεί την εχρόμενη Δευτέρα

Σύμβαση για την ανάπλαση της Αγίας Σοφίας θα υπογράψει την ερχόμενη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 14:00 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης στην αίθουσα συσκέψεων του δημαρχείου. 

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε δηλώσει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης στο TyposThes «κατά την διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να εφαρμοστούν προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα στους γύρω δρόμους. «Στόχος μας είναι να μην υπάρξει όσο το δυνατόν γίνεται όχληση», σημείωσε.

Σταδιακά η εξέλιξη των εργασιών – Οι δύο φάσεις

Πάντως ο κ. Νικηφορίδης είχε εξηγήσει πως «το έργο θα γίνει  σταδιακά. Θα ξεκινήσουμε από το τμήμα της Τσιμισκή με Μητροπόλεως, όπου θα υπάρχει ο χαρακτήρας εμπορικού πεζόδρομου, και μετά θα πάμε στο άλλο τμήμα από Προξένου Κορομηλά ως Λεωφόρο Νίκης όπου και θα διαμορφωθεί ως πλατεία της Μητρόπολης, ενώ θα έχει και τον χαρακτήρα εκβολής προς τη θάλασσα.

\Υπενθυμίζεται πως η β΄ φάση πεζοδρόμησης του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας, αφορά σε έκταση περίπου 4,5 στρεμμάτων. Η α’ φάση έχει κατασκευαστεί.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ) ενώ όπως έχει ανακοινωθεί, το έργο θα προχωρήσει με την οικονομική συνδρομή του Πράσινου Ταμείου.

Ειδικότερα, χρηματοδοτείται από τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και από Ιδίους Πόρους. Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ