Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην πασαρέλα στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ)

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μόδα με έμπνευση την Ζωζώ Νταλμάς για τον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση των Φίλων της Νέας Παραλίας

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Χρώμα, μουσική και μόδα από ανακυκλώσιμα ή μεταχειρισμένα υλικά γέμισε η πασαρέλα που στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην νέα παραλία στον Κήπο των Γλυπτών.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει 59 κοστούμια που έφτιαξαν 35 σχεδιαστές και ομάδες σχεδιαστών  εμπνευσμένοι από την ζωή της ντίβας Ζωζώ Νταλμάς.

Η εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία των Φίλων της Νέας Παραλίας έδωσε για ακόμη μια φορά βήμα στην δημιουργικότητα και στην φρέσκια ματιά.

Το δικό της λιθαράκι στην βραδιά έβαλε και το Franky GoGo που με μουσικά αποσπάσματα της εποχής, αλλά και με τα αποσπάσματα ηχογραφήσεων και συνεντεύξεων, και την ίδια τη φωνή της Ζωζώς, ύφανε τη μουσική επένδυση της φετινής 11ης πασαρέλας.

Ποια ήταν η Ζωζώ Νταλμάς 

Μούσα των σχεδιαστών, η Ζωζώ Νταλμάς (1900/05 – 1988), η Θεσσαλονικιά πρωταγωνίστρια οπερέτας, όπως ήθελε να τη θυμούνται, ήταν χορεύτρια, τραγουδίστρια, ηθοποιός, ερωμένη, μούσα. Το ταλέντο, η προσωπικότητα, η ελευθερία, η τόλμη, η ομορφιά και οι έρωτές της, είχαν δημιουργήσει γύρω της μια αύρα, ένα μείγμα μύθου και πραγματικότητας.

Κάποιοι σίγουρα τη θυμούνται ακόμη, ως την ξανθιά καλλονή που εικονιζόταν σε μπλε φόντο πάνω σε γνωστή κόκκινη κασετίνα τσιγάρων. Περιζήτητη στην Ελλάδα, Αίγυπτο, Κωνσταντινούπολη, η Ζωζώ ξετρέλαινε τα πλήθη, όπου εμφανιζόταν!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Bernard Cuomo & Aρετή Κονδυλίδου. Η δράση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες του TyposThes:

pasarela2.jpg
pasarela3.jpg
pasarela.jpg
pasarela2.jpg
pasarela3.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις αποστολές που διοργανώνει το ΥΜΑΘ μαζί με ομάδες επιχειρηματιών
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»