Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας έπεσε από δέντρο και έπαθε ανακοπή

ekab
Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Τον έσωσαν με άμεση ανταπόκριση διασώστες του ΕΚΑΒ

Σωτήρια ήταν για έναν 70χρονο άντρα από τη Θεσσαλονίκη, η παρέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, οι διασώστες ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό κατά το οποίο ο 70χρονος, που είχε ανέβει σε ένα δέντρο, έπαθε καρδιακή ανακοπή και έπεσε στην περιοχή της Σταυρούπολης. Έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στον άντρα και ακολούθησαν τα Διεθνή Πρωτόκολλα διαχείρισης καρδιακής ανακοπής και παράλληλα πρωτόκολλα διαχείρισης τραύματος. Ο ασθενής διασωληνώθηκε στο σημείο του συμβάντος και αφού ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αυτόματη κυκλοφορία, σταθεροποιήθηκε και διακομίσθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον Νοσοκομείο.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, αναφέρει:

Σήμερα, 23/09/2025, στις 11:30, οι Διασώστες και Ιατρός του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής/πτώσης από δένδρο σε άνδρα 70 ετών στην Σταυρούπολη.

Εφαρμόστηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση σύμφωνα με τα Διεθνή Πρωτόκολλα διαχείρισης καρδιακής ανακοπής και παράλληλα πρωτόκολλα διαχείρισης τραύματος. Ο ασθενής διασωληνώθηκε στο σημείο του συμβάντος και αφού ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αυτόματη κυκλοφορία, σταθεροποιήθηκε και διακομίσθηκε με ασφάλεια στο εφημερεύον Νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Στο συμβάν επιχείρησαν 1 μοτοσυκλέτα ταχείας ανταπόκρισης, 1 συμβατικό ασθενοφόρο και 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα & συνολικά 5 Διασώστες & 1 Ιατρός ΕΚΑΒ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ